Medic si asistenta din cadrul Casei de Pensii Maramures, trimisi in judecata pentru luare de mita

Un medic din cadrul Comisiei de expertiza medicala a Casei Judetene de Pensii Maramures si o asistenta din cadrul Cabinetului de Expertiza Medicala si Recuperare a Capacitatii de Munca Sighetu Marmatiei au fost trimisi in judecata, fiind auzati ca au luat mita de la mai multi pacienti, atat sume de bani, cat si alte bunuri. Cei doi se afla in arest la domiciliu.

Author: C.I.P. joi 05 octombrie 2017 , 20:29

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Potrivit unui comunicat de presa transmis, joi, de catre reprezentantii Directiei Generale Anticoruptie, procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Maramures au dispus trimiterea in judecata, in stare de arest la domiciliu, unui medic primar expert al asigurarilor sociale in cadrul Comisiei de expertiza medicala a Casei Judetene de Pensii Maramures si a unei asistente din cadrul Cabinetului de Expertiza Medicala si Recuperare a Capacitatii de Munca Sighetu Marmatiei.

Medicul este acuzat de luare de mita in forma continuata (70 de acte materiale), iar asistenta de aceeasi infractiune, insa savarsita de 176 de ori.

"In urma administrarii probelor a rezultat presupunerea rezonabila ca, in perioada 18.07 – 08.08.2017, in realizarea aceleiasi rezolutii infractionale, in mod repetat, la intervale scurte de timp, in timp ce se afla in exercitarea atributiilor de serviciu, asistenta a primit sume de bani si alte foloase materiale de la un numar mare de persoane beneficiare a pensiei de invaliditate sau potential beneficiare, in legatura cu indeplinirea indatoririlor de serviciu (176 acte materiale)", anunta DGA.

Totodata, a reiesit ca, in datele de 01.08.2017, 03.08.2017 si 08.08.2017, ”in realizarea aceleiasi rezolutii infractionale, in mod repetat, la intervale scurte de timp, in timp ce se afla in exercitarea atributiilor de serviciu, medicul a primit sume de bani si alte foloase materiale de la un

numar de 70 de persoane, in legatura cu indeplinirea indatoririlor de serviciu".

Dosarul a fost inaintat spre judecare Tribunalului Maramures.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si