Medicamentul ”minune” pentru COVID-19 poate provoca stop cardiac! Un spital din Franța a oprit tratamentul experimental

Medicamentul ”minune” în combaterea COVID-19 provoacă crize cardiace persoanelor care suferă cu inima. Tratamentul a fost oprit într-un spital din Franța.

Radu Constantin, duminică 12 aprilie 2020 , 12:44

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Sunt probleme cu tratamentul împotriva COVID-19 din cauză că unul dintre medicamentele considerate cele mai eficiente prezintă un risc ridicat pentru persoanele cu probleme cardiace. Este vorba despre Hidroxiclorochină, o substanță folosită în toată lumea, în special în Statele Unite, acolo unde a avut rezultate excelente.

Newsweek informează că Spitalul Universitar din Nisa, Franța, a oprit tratamentul experimental cu Hidroxiclorchină pentru ca acesta are efecte secundare destul de grave la persoanele care suferă de probleme cardiace.

Citeste si: Ministrul Sănătății: ”Urmează două săptămâni grele”

Profesorul Emile Ferrari a declarat pentru publicația franceză Nice-Matin că tratamentul a fost oprit pentru această grupă de pacienți, după ce a fost observată o activitate electrică a inimii în afara limitelor obișnuite, după administrarea de Hidroxiclorochină.

Medicamentul, folosit și în România

Substanța pentru tratarea COVID-19 blochează canalul care alimentează activitatea electrică a inimii și de aici rezultă bătăi neregulate, haotice, cur risc major de stop-cardiac, susțin și cercetătorii de la Mayo Clinic, citați de Newsweek.

În România, medicamentul fabricat pe baza substanței Hidroxiclorochină a fost retras din farmacii și redirecționat în totalitate către unitățile medicale care primesc pacienți infectați cu COVID-19.

 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si