Medicii de familie nu mai acorda, din 2018, servicii decontate de casele de asigurari de sanatate

Cabinetele de medicina familiei nu vor mai acorda servicii decontate de casele de asigurari de sanatate incepand cu 3 ianuarie 2018, ca urmare a nesemnarii actelor aditionale de prelungire a contractelor de furnizare de servicii de asistenta medicala primara incheiate cu casele de asigurari de sanatate judetene, anunta Societatea Nationala de Medicina Familiei.

I. I., joi 21 decembrie 2017 , 14:52

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Organizatia spune ca, desi medicii de familie sunt baza piramidei sistemului public desanatate, CNAS, Guvernul si Parlamentul aleg sa ignore soarta a peste 25.000 de medici si asistenti medicali care ofera servicii medicale intregii populatii a Romaniei, aratand ca organismele reprezentative ale medicilor de familie considera aceasta atitudine o jignire majora adusa pacientilor si profesionistilor din medicina familiei.

Intr-un comunicat de presa transmis miercuri, Societatea Nationala de Medicina Familiei aminteste ca in 15 noiembrie medicii de familie si pacientii lor au manifestat in Piata Victoriei impotriva unui "sistem de sanatate deteriorat, deviat de la directia fireasca", iar atunci premierul Mihai Tudose si-a aratat disponibilitatea pentru dialog si in prezenta ministrului Sanatatii, a ministrului de Finante, a presedintelui interimar al CNAS si a ministrului Dialogului Social a decis formarea unui grup de lucru cu scopul de a raspunde solicitarilor medicilor de familie.

Medicii spun ca, la mai bine de o luna de atunci, constata ca principalele revendicari nu si-au gasit rezolvarea, iar cu exceptia unor minime cosmetizari ale proiectului de Contract-cadru viitor, rezultatele discutiilor purtate in ultima luna sunt doar promisiuni, amanari, prevederi echivoce, propuneri ramase in analiza si refuzuri nejustificate ale propunerilor organizatiilor medicilor de familie.

In locul unei cresteri a procentului alocat asistentei medicale primare de la 5.77% la 10% din Fondul National Unic al Asigurarilor Sociale de Sanatate, administrat de CNAS, proiectul de buget pentru anul 2018 aflat in acest moment in dezbatere in Parlamentul Romaniei, prevede o stagnare la 5.8%, atrag atentia medicii de familie.

"Cei responsabili de reglementarile din sistemul de sanatate si de asigurarea unei finantari corecte a segmentului de asistenta medicala primara dovedesc o disponibilitatea extrem de redusa de a modifica ceva consistent. Se constata la propriu ca autoritatea prim-ministrului Romaniei este sfidata de functionarimea unui sistem inert si rigid, incapabil de ameliorari de substanta! Desi medicii de familie sunt baza piramidei sistemului public de sanatate, CNAS, Guvernul si Parlamentul Romaniei aleg sa ignore soarta apeste 25.000 de medici si asistenti medicali care ofera servicii medicale intregii populatii a Romaniei.

De aceea, organismele reprezentative ale medicilor de familie, parteneri in Coalitia Solidari pentru Sanatate considera aceasta atitudine o jignire majora adusa pacientilor si profesionistilor din medicina familiei", mai spun medicii de familie in comunicatul intitlulat "Prim-Ministrul Mihai Tudose, invins de CNAS".

Societatea Nationala de Medicina Familiei si Federatia Nationala a Patronatelor Medicilor de Familie anunta ca incepand cu data de 3 ianuarie 2018  cabinetele de medicina familiei nu vor mai acorda servicii decontate de casele de asigurari de sanatate, ca urmare a nesemnarii actelor aditionale de prelungire a contractelor de furnizare de servicii de asistenta medicala primara incheiate cu casele de asigurari de sanatate judetene.

Sursa: News.ro
 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Curs valutar BNR joi, 28 ianuarie 2021. Moneda europeana, în ușoară scadere! Ce bancă... Curs valutar BNR joi, 28 ianuarie 2021. Moneda europeana, în ușoară scadere! Ce bancă vinde euro la cel mai bun pret?
demamici.ro
O fetiță de 10 a murit din cauza unei provocări de pe Tik Tok. „Jocul fularului” a... O fetiță de 10 a murit din cauza unei provocări de pe Tik Tok. „Jocul fularului” a lăsat-o fără viață sub ochii surorii mai mici | Demamici.ro
b1.ro
O tânără a dezvăluit cum, în mod neașteptat, a descoperit un SECRET întunecat de... O tânără a dezvăluit cum, în mod neașteptat, a descoperit un SECRET întunecat de famile. I-a schimbat total viața
monitorulcj.ro
Accidente identice, PEDEAPSĂ DIFERITĂ. Milionarul cu Jaguar, 1 an și 6 luni CU... Accidente identice, PEDEAPSĂ DIFERITĂ. Milionarul cu Jaguar, 1 an și 6 luni CU SUSPENDARE. Un taximetrist fără relații, 3 ani CU EXECUTARE!
infoactual.ro
Reţeta pentru cel mai delicioase baclavale turcești! Secretul cu care nu dai greş... Reţeta pentru cel mai delicioase baclavale turcești! Secretul cu care nu dai greş niciodată
infoactual.ro
Alimente pentru o siluetă de invidiat. Ce trebuie să mănânci ca să topești kilogramele... Alimente pentru o siluetă de invidiat. Ce trebuie să mănânci ca să topești kilogramele în plus
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si