Medicii romani rup tacerea: supravietuim intr-un sistem sanitar infect! Oamenii mor pe capete

Supravietuim intr-un sistem sanitar infect. Asta spun medicii care rup tacerea si explica de ce mor oamenii cu zile in spitalele din Romania. Este cazul recent al unei batrane care s-a internat pentru o operatie la picior, dar nu a mai iesit vie din spitalul Sf. Pantelimon. Nu ne miram, in aceste conditii, ca directorul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, a fost retinut de procurori, pentru mai multe acuzatii de coruptie.

Author: V.P. duminică 03 septembrie 2017 , 19:18

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

De ce murim infectati in spitale? De ce ne pleaca medicii in strainatate?  De ce ne cumparam singuri medicamentele pe care spitalul ar trebui sa ni le ofere? De ce mai platim asigurari medicale o viata daca sistemul isi bate joc de noi? Sunt intrebarile pe care si le pune o familie indurerata de moartea mamei, care a fost internata pentru o interventie la picior si nu a

mai iesit vie din spital!

- A luat aici acest stafilococ nenorocit care mi-a omorat mama! A facut septicemie...

-Infirmierele umbla cu manusile la doua trei paciente cu aceeasi pereche de manusi. E inuman asa ceva! E inuman!
 
-Nici macar in 24 de ore nu a ajuns la terapie intensiva! Nici in 24 de ore. Dupa care s-a constatat decesul!

De partea cealalta medicii spun ca au facut tot ce era posibil dar sunt limitati de conditiile sistemului.

-M-am dus la terapie, ati vazut, v-am aratat telefoanele. Deci, n-am ce sa fac daca sistemul este cum este si functioneaza cum functioneaza.
-La ora sapte jumate de doua ori am sunat la Sfantul Ioan, prima oara mi-au inchis a doua oara am insistat! Si domnule nu, ca nu-i de mine, ca noi n-avem ce sa-i facem ca trebuie internata in terapie, ca n-avem locuri ca Fundeniul avem pacienti de transferat la Fundeni, Fundeniul nu primeste, avem de la Panduri, Panduri nu primeste si tot asa! Despre asta e vorba.

-Toata noaptea am strigat dupa ajutor si ea s-a chinuit in dureri groaznice nefacand pipi neavand oxigen! Au pus-o la oxigen dar furtunul trebuia sa i-l tin cu mana. Cine? Eu trebuia sa i-l tin cu mana ca nu stateau furtunele. deci nu era nimic la locul lui acolo, nu era o masca pe figura sa-i fi pus cu oxigen nu era nimic.

-Oamenii trebuie sa iasa in strada sa-si ceara drepturi pentru o asistenta medicala atunci cand va fi rau... Nu salarii! Nu salarii, conditii! Sa fie ce trebuie in spitale! Atunci cand va fi rau ca nimeni nu moare sanatos ca la un moment dat te imbolnavesti de ceva ba, cand intru in spitalul ala sa beneficiez de ceva! Sa beneficiez de medicamente de conditii de oameni.

Insa niciuna dintre aceste conditii nu este indeplinita asa cum trebuie.

-Seara sunt doua asistente intotdeauna. Niciodata nu o sa vedeti 3, 4, 5! Pe tura de noapte, doua! 80 de paturi o asiatenta.. Dar cand e una? O asistenta la 40 de paturi. La 80 de paturi!

Mai rau este ca spitalul nu asigura nici macar medicamentele pentru oamenii care cotizeaza la sistemul de sanatate o viata intreaga.

Asa a ajuns sa arate sistemul spitalicesc in Romania lui 2017!
Conducerea spitalului a trimis la necropsie trupul neinsufletit al femeii pentru a afla cauzele exacte ale decesului.

In ceea ce priveste lipsurile din spital managerul nu a negat ca situatia este limitata iar fondurile alocate de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate sunt mult prea mici pentru nevoile oamenilor si a bunei functionari a unitatii medicale.
 
Chiar in ziua realizarii reportajului presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, Marian Burcea, a fost retinut de procurorii D N A, alaturi de alte 13 persoane, in dosarul in care se investigheaza decontari ilegale ale CASMB a unor servicii de ingrijiri medicale la domiciliu fictive, inclusiv pe baza unor dosare medicale intocmite in fals.

Potrivit ordonantei procurorilor, inculpatii ar fi pagubit bugetul CASMB  cu peste  13 milioane de lei, aproximativ 3 milioane de euro.
Si ne mai intrebam unde sunt banii spitalelor?
 


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si