Medicul de pe prima ambulanta care a intervenit in cazul lui Ioan Gyuri Pascu a incalcat regulamentul. El va fi sanctionat disciplinar

Medicul de pe prima ambulanta care a intervenit in cazul lui Ioan Gyuri Pascu nu a folosit corespunzator trusa medicala, respectiv nu a luat aparatul EKG si nici nu a consemnat in fisa ca i-ar fi propus pacientului sa il transporte la spital, dar acesta ar fi refuzat, s-a stabilit in urma anchetei interne facute la Serviciul de Ambulanta Bucuresti Ilfov (SABIF), potrivit managerului acestei institutii, Alis Grasu. ##VIDEO26490##

joi 29 septembrie 2016 , 15:10

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Conform sursei citate, Comisia de disciplina constituita la SABIF l-a audiat pe medicul de pe prima ambulanta care a ajuns la Gyuri Pascu si a identificat doua incalcari ale regulamentului intern si fisei postului. Astfel, medicul a nu a respectat obligatia de a folosi trusele din dotarea masinii la toate interventiile si nici nu a consemnat in fisa de interventie consimtamantul pacientului in ceea ce priveste refuzul de a fi transportat la spital, desi declara ca a propus acest lucru si a fost refuzat.

"Pentru aceste abateri, comisia a solicitat Comitetului Director al SABIF sanctionarea disciplinara a medicului, in conformitate cu prevederile Codului Muncii", a declarat, joi, managerul SABIF, Alis Grasu, potrivit News.ro.

In ceea ce priveste acuzatia de malpraxis, Comisia de disciplina a SABIF si-a declinat competenta si a solicitat inaintarea dosarului catre Colegiul Medicilor Bucuresti.

Intrebata daca a vorbit cu medicul si daca acesta si-a pus vreodata intrebarea daca ar trebui sa-i faca artistului o electrocardiograma, Alis Grasu a spus: ”Nu am fost membra in aceasta comisie, dar rezultatul comisiei mi-a fost asa cum vi l-am comunicat, nu am date suplimentare legate de declaratia medicului”.

De asemenea, intrebata daca ar fi trebuit sa i se faca o electrocardiograma lui Ioan Gyuri Pascu, Alis Grasu a spus: ”Este o problema pe care ar trebui sa o elucideze, coroborand datele cu examenul anatomo-patologic, Colegiul Medicilor”.

Ea a mai spus ca a fost anuntata despre acest caz in dimineata in care artistul a decedat, mentionand ca primul anunt l-a primit de la medicul coordonator in jurul orei 05.30.

”La raportul de garda, la ora 8.00, s-a discutat acest caz si in acel moment ne-am si autosesizat si am inceput cercetarea administrativa”, a spus Alis Grasu, mentionand ca medicul i-a comunicat ca ”toti parametrii pacientului erau normali, ca nu se impunea efectuarea unei electrocardiograme si ca nimic nu a pledat catre o afectiune cardiaca”.

Managerul Serviciului de Ambulanta Bucuresti a precizat ca toate masinile de consultatii la domiciliu au aparat pentru electrocardiografie, defibrilator semiautomat, tensiometru, insa medicul care a intervenit la Gyuri Pascu nu a luat electrocardiograful:

Era obligata sa ia echipamentele, dar daca nu le-a luat, putea sa le ceara”.

In ceea ce priveste cea de-a doua abatere, managerul SABIF a spus ca ar fi fost corect ca medicul sa consemneze in fisa de interventie ca pacientul a refuzat sa fie dus la spital: ”Noi am prevazut acest lucru in fisa postului, astfel incat medicul sa se acopere din toate punctele de vedere ca a facut tot ceea ce trebuie ca sa-l convinga pe pacient sa adopte cea mai buna atitudine”, a mai spus Grasu.

Managerul SABIF a mai spus ca, fiind vorba despre un medic care nu a mai avut nicio abatere, trebuie analizata situatia intr-un ”mod particular”: ”Poate primi ca sanctiune maxim 10% pe trei luni, in niciun caz desfacerea contractului de munca, pana cand organele abilitate nu-si spun cuvantul”.

Actorul si muzicianul Ioan Gyuri Pascu a murit la varsta de 55 de ani, luni dimineata, in locuinta fostei sale sotii, din Bucuresti.

In urma necropsiei facute, la solicitarea familiei, la Institutul National de Medicina Legala "Mina Minovici", s-a stabilit drept cauza a decesului afectiunea de cord de care suferea artistul, pe fondul diabetului preexistent.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Eliminare in lacrimi si scandal la Survivor Romania 2021. Cine a fost eliminat dintre... Eliminare in lacrimi si scandal la Survivor Romania 2021. Cine a fost eliminat dintre Irisha, Elena Marin, Bogdan Urucu si Sorin Puscasu?
spotmedia.ro
Adevăratul urs Arthur, împușcat în fiecare zi. În alte țări ar fi declanșat o revoluție Adevăratul urs Arthur, împușcat în fiecare zi. În alte țări ar fi declanșat o revoluție
spotmedia.ro
Cristian Mustață, BCR, la Digital Shift: Nu vei mai merge la bancă să iei un credit, ci... Cristian Mustață, BCR, la Digital Shift: Nu vei mai merge la bancă să iei un credit, ci îi vei spune lui George unde vrei să mergi în vacanță și el va face ca asta să se întâmple
b1.ro
S-a stabilit data când va trece România la moneda euro! Adio "lei"! S-a stabilit data când va trece România la moneda euro! Adio "lei"!
infoactual.ro
Semnal de alarmă pentru români! Utilizați acest medicament cu mare grijă Semnal de alarmă pentru români! Utilizați acest medicament cu mare grijă
infoactual.ro
Horoscop 8 mai 2021. Zi de risc. Astrolog: Nu lua decizii pripite Horoscop 8 mai 2021. Zi de risc. Astrolog: Nu lua decizii pripite
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si