Acesta a mai spus că în centrele cu AstraZeneca s-ar putea efectua zilnic, 31.000 de programări.

"Avem un deficit important de programări în centrele cu AstraZeneca unde am putea să vaccinăm peste 31.000 de persoane în fiecare zi.(...) De astăzi mă aştept să avem circa 80.000 de persoane vaccinate (zilnic- n.r.) având în vedere că a crescut numărul de persoane vaccinate pe flux.

(...) Noi facem toate eforturile pentru a creşte ritmul de vaccinare, însă înţeleg perfect ezitarea şi preocuparea oamenilor, în mod deosebit pentru vaccinul de la AstraZeneca”, a precizat Gheorghiţă, marţi, într-o conferinţă.

Medicul Gheorghiţă, anunț despre deficitul de programări în centrele AstraZeneca
Medicul Gheorghiţă, anunț despre deficitul de programări în centrele AstraZeneca[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: „Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea- wowbiz.ro

Citeste si: Reguli noi la vaccinarea cu AstraZeneca. Oricine se poate vaccina pe loc, fără programare

Medicul susține că singurul vaccin disponibil la nivel de stoc este serul AstraZeneca

"Această modalitate de vaccinare se poate asigura, la acest moment, cu un vaccin pe care-l avem disponibil. Singurul vaccin disponibil la nivel de stoc este vaccinul de la AstraZeneca şi este posibilitatea pe care noi o putem oferi, sigur, fără a se simţi cineva constrâns sau obligat să facă acest tip de vaccin.

În momentul în care vor exista doze suficiente şi din celelalte tipuri de vaccinuri şi se poate asigura lanţul de frig corespunzător încât să nu compromitem calitatea acestor vaccinuri, va exista posibilitatea de a utiliza şi alte tipuri de vaccinuri", a explicat el.

De asemenea, premierul Florin Cîţu a transmis, prin intermediul unei postări de Facebook, că de astăzi capacitatea de vaccinare a ajuns la 115.000

de persoane pe zi. Acesta i-a îndemnat pe români să se vaccineze anti-COVID-19.

Citeste si: Vaccinare în masă la penitenciare. Ce a transmis coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si