Medicul Ioan Lascar, acuzat de abuz in serviciu, detine o avere impresionanta! Profesorul universitar de la Floreasca are un venit de 7.300 de euro pe luna!

Medicul Ioan Lascar, cel care este urmarit penal in cazul Unitatii de arsi de la spitalul Floreasca, detine o avere impresionanta.

Matei Vaihan, duminică 29 mai 2016 , 22:05

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Profesorul universitar doctor Ioan Lascar, unul dintre cei mai apreciati medici de chirugie plastica si reconstructiva, este urmarit penal, pentru abuz in seviciu, in cazul Unitatii de Arsi de la Spitalul Floreasca. Lascar este acuzat ca a semnat un proces verbal fals de punere in functiune a Unitatii care nu a putut fi, insa, folosita dupa tragedia din Colectiv, desi fusesera investite 4 milioane de euro.

Unitatea de Arsi de la Floreasca nu e folosita, desi Ioan Lascar a spus ca aici s-au efectuat 100 de operatii dupa tragedia de la Colectiv
Unitatea de Arsi de la Floreasca nu e folosita, desi Ioan Lascar a spus ca aici s-au efectuat 100 de operatii dupa tragedia de la Colectiv
Cu toate acestea, dezvaluie tolo.ro, Lascar sustinea ca  „Unitatea de Arsi este functionala, s-au facut acolo aproape o suta de operatii. Unitatea a devenit operationala la puţin timp dupa Colectiv, au fost operati vreo 70 de tineri din Colectiv”. Blogul lui Catalin Tolontan a dezvaluit cazul lui Radu Sienerth, victima de la Colectiv, care a murit in martie la Spitalul Floreasca, dupa ce parintii sai hotarasera sa il mute la noua Unitate de Arsi, despre care stiau ca este deschisa, conform declaratiilor lui Lascar. “Intr-o noapte, o asistenta din spital il ia deoparte pe tata si ii spune: „Nu e gata Unitatea moderna! Nu au unde sa-l duca”, mentioneaza tolo.ro. Ulterior, Radu Sienerth a murit. ”M-am bazat pe buna credinta a firmei Gemedica SRL, care mi-a promis ca o va pune in functiune, dar n-a pus-o”, a motivat Ioan Lascar in fata inspectorilor.

Radu Sienerth, victima de la Colectiv, a murit in martie, dupa ce parintii sai cerusera sa fie transferat la unitatea moderna de arsi
Radu Sienerth, victima de la Colectiv, a murit in martie, dupa ce parintii sai cerusera sa fie transferat la unitatea moderna de arsi In contextul acestui scandal, averea medicului Ioan Lascar poate explica multe. In calitatea sa de sef de sectie la Spitalul Floreasca, Lascar si-a depus declaratia de avere, ultima fiind din iunie 2015. Astfel, celebrul medic detine 5 terenuri intravilane, doua agricole si o padure, o casa de vacanta la Balotesti, un apartament la Comanesti si o casa de locuit, plus un spatiu comercial, in Bucuresti. Lascar are bijuterii in valoare de 20.000 de euro, icoane si tablouri, tot de 20.000 de euro, si obiecte din argint de 18.000 de euro. La capitolul active financiare, Lascar a trecut 12 conturi bancare in lei, euro si dolari, cel mai mare fiind unul de 107.815 euro, deschis in 2005.  Rubrica de venituri a lui Lascar este la fel de spectaculoasa: 197.241 de lei (activitate de baza la UMF), 82.184 lei (colaborare Spitalul de Urgenta Bucuresti), 39.480 lei (colaborare Colegiul Medicilor), 62.604 lei (Agentia Romana de asigurare a calitatii in invatamantul superior), 3.058 lei (Clinica de diagnostic Phoenix), 4.209 lei (Centrul Medical Prof. Dr. Lascar) si 193 de lei (activitate chirurgie plastica reparatorie). In total, Lascar a avut venituri de 389.869 de lei in 2014, ceea ce inseamna un castig lunar de 32.489 de lei, adica 7.300 de euro!

Ioan Lascar este urmarit penal pentru abuz in serviciu
Ioan Lascar este urmarit penal pentru abuz in serviciu


Distribuie acest articol pe Facebook si poti castiga un telefon de ultima generatie!
Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si