Medicul Ioan Lascar, trimis in judecata de DNA. De ce este acuzat celebrul doctor

Procurorii anticoruptie au decis trimiterea in judecata, in stare de liberatate, a medicului Ioan Lascar.

A.L., luni 16 octombrie 2017 , 16:12

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

"Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie au dispus trimiterea in judecata, in stare de libertate, a inculpatilor:

MACOVEI ALEXANDRU RADU, la data faptei manager al Spitalului Clinic de Urgenta Bucuresti (Floreasca),
LASCaR IOAN, la data faptei seful Clinicii de Chirurgie Plastica si Microchirurgie Reconstructiva din cadrul aceluiasi spital
GONTARIU MARINA-MAGDALENA, la data faptei seful biroului achizitii al aceluiasi spital,
toti cu privire la savarsirea infractiunii de abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit cu consecinte deosebit de grave,

GALEA AUREL CaTaLIN, administrator al S.C. Gemedica S.R.L.,
S.C. GEMEDICA S.R.L.,
cu privire la savarsirea infractiunii de complicitate la infractiunea de abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, cu consecinte deosebit de grave.", se arata intr-un comunicat al DNA.

"in anul 2013, inculpatii Macovei Alexandru Radu, in calitate de manager al Spitalului Clinic de Urgenta Bucuresti, Gontariu Marina-Magdalena, in calitate de sef Birou achizitii publice si de presedinte al comisiei de evaluare a ofertelor in cadrul spitalului si Lascar Ioan, in calitate de sef Clinica chirurgie plastica si microchirurgie reconstructiva si de membru in comisia de evaluare a ofertelor in cadrul spitalului, in urma unei licitatii fictive, au incheiat cu societatea GEMEDICA S.R.L., reprezentata de inculpatul Galea Aurel Catalin, un acord-cadru. Pe baza acestui acord cadru, s-au achizitionat, cu incalcarea prevederilor legii privind achizitiile publice si la preturi supraevaluate, un numar de 54 de echipamente medicale necesare dotarii „Unitatii de ingrijire a arsilor grav”" , se arata in rechizitoriul procurorilor.

Potrivit procurorilor, prejudiciul  depaseste 8 milioane de lei

" 4.791.431 lei reprezentand diferenta dintre pretul platit de spital pentru echipamentele medicale si pretul la care au fost achizitionate de S.C. Gemedica S.R.L. de la furnizorii sai.  3.422.400 lei reprezentand contravaloarea barocamerei (care nu a functionat vreodata). Concomitent, s-a obtinut un folos necuvenit in favoarea societatii SC Gemedica SRL, echivalent cu valoarea prejudiciului.", noteaza procurorii in rechizitoriu.

Sursa: comunicat DNA

Sursa foto: Tolo.ro


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si