“Avem în plan în perioada următoare să organizăm un maraton de vaccinare în mai multe centre de vaccinare din Capitală, însă, trebuie să definitivăm în acest moment toate detaliile logistice legate de personalul medical care trebuie să deservească o activitate de acest gen. Vom identifica să avem un centru de vaccinare care are o capacitate mai mare în fiecare sector şi simultan să avem acest tip de activitate. Nu pot să vă dau la acest moment perioada în care se va desfăşura acest eveniment, dar cât se poate de repede, în următoarele două săptămâni probabil că vom face acest eveniment.

Este în pregătire şi stabilim toate detaliile şi vom transmite din timp informaţiile necesare pentru a fi cunoscute”, a afirmat Valeriu Gheorghiţă.

Programul maratonului de vaccinare

Acesta a precizat că, în funcţie de numărul de prezentări actualele, centre de vaccinare îşi pot adapta programul de lucru. 

“Fiecare centru de vaccinare şi fiecare judeţ împreună cu Direcţia de Sănătate Publică poate să extindă perioada de lucru, programul de activitate al centrului, în funcţie de adresabilitatea pe care persoanele, populaţie o are în respectivele centre. Există din acest punct de vedere suficientă libertate încât să adaptăm programul de lucru la solicitările pe care oamenii le au”, a transmis coordonatorul campaniei de vaccinare.

Citeste si: Vești bune! 24.160 de flacoane de Remdesivir, medicamentul anti-COVID, vor fi distribuite în spitalele din România

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

De asemenea, medicul Valeriu Gheorghiță a reamintit că oamenii se pot vaccina în cabintelele medicilor de familie şi în spitale, atunci când se internează.

Vaccinare România

[Sursa foto: PixaBay]

“Suplimentar oamenii se pot vaccina în cabinetele de medicină de familie, în spitale, atunci când se internează şi când ajung la spital şi este un lucru important şi de asemenea în centrele de vaccinare care au în momentul de faţă program extins majoritatea şi unde ne putem prezenta direct cu buletinul sau cu programare în platformă”, a explicat Valeriu Gheorghiţă.

Citeste si: Vaccinarea împotriva COVID reduce cu 90% riscul de spitalizare şi de deces

Când va avea loc maratonul vaccinării

Medicul Valeriu Gheroghiță a precizat că maratonul vaccinării va fi tot la sfârşitul unei săptămâni, pe o perioadă de trei zile.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si