Medicul Virgil Musta, despre cel mai negru scenariu:"Am avut speranță, am fost mândru... sunt îngrijorat"

Șeful secției Boli Infecțioase II de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, atrage atenția asupra situației critice din spitale.

Author: Catalina Popa marți 28 iulie 2020 , 19:38

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Medicul Virgil Musta a declarat că este îngrijorat că oamenii nu respectă măsurile de protecție și, ca rezultat, în timp ce ne așteptam ca numărul de cazuri să scadă, a crescut. În Timiș, spitalul este plin, au intrat în acțiune și spitalele suport în care, în curând, nu vor mai fi locuri, subliniază dr.

Musta, care atrage atenția: ”Secția de Terapie Intensivă este plină. Aceste lucruri creează o situație gravă”.

Citeste si: Nicușor Dan, atac la adresa Gabrielei Firea: "Sunteţi primar, nu preşedintele PSD"

Citeste si: Încă un angajat TVR diagnosticat cu Covid-19. Ce măsuri se iau în instituție

Virgil Musta a completat că teoriile conspirației fac foarte mult rău. ”Dacă acum se vor lua măsuri foarte eficiente, încă două săptămâni vom fi în pantă ascendentă. Atunci, în februarie, la început, îmi era frică că vom ajunge în situația Italiei, dar în momentul în care am ținut sub control pandemia am avut speranță, am fost foarte mândru de concetățenii mei, care au înțeles că se pot feri de această boală.

Acum sunt din nou îngrijorat de ceea ce se întâmplă și îmi este frică că vom ajunge în situația Italiei”, mărturisește doctorul Virgil Musta.

„Dacă acum cinci luni am fost speriați pentru că aveam foarte multe necunoscute legate de boală, dar măsurile luate au fost foarte eficiente și s-a ținut pandemia sub control, acum, la cinci luni, o parte din populație nu mai dorește să respecte regulile pentru a putea ține pandemia sub control.

Citeste si: Descoperire revoluționară în medicină! Această boală mortală poate fi depistată cu 4 ani înainte printr-o simplă analiză

După o perioadă în care toată lumea spera că încetul cu încetul numărul de cazuri se va stinge în România, numărul a crescut. În Timiș, spitalul (locurile dedicate pacienților cu Covid la Spitalul Victor Babeș – n.r.) este plin, au intrat în acțiune spitalele suport, CFR, Dermatologie, Militar (la stadionul CFR), se pare că în curând nu vom mai avea locuri în aceste spitale. Secția de Terapie Intensivă este plină. Aceste lucruri creează o situație gravă”, a declarat doctorul Musta pentru  TION.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si