Declarațiile Medicului Virgil Musta depsre vaccinul anti-COVID-19

”Aş dori să spun, chiar de la început, două lucruri:

1.Vaccinarea nu este obligatorie şi este firesc să fie aşa.

2.Este absolut normal şi chiar indicat să ne punem întrebări legate de vaccinul anti COVID-19, pentru a ne informa, astfel încât să decidem în cunoştinţă de cauză.

Este însă esenţial să alegem cu atenţie sursele de informare, iar pentru asta, recomandarea mea este să apelăm la specialiştii în domeniu: medici epidemiologi, infectioniştii şi specialiştii în sănătate publică şi medicii de familie.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Betty Salam rupe tăcerea după ce s-a spus că și-ar fi înșelat soțul cu Iuly Neamțu! Cum comentează zvonurile despărțirii de Cătălin Vișănescu: „Da, sunt om! Și eu am probleme”- wowbiz.ro

Este foarte logic să procedăm astfel. Spre exemplu, dacă doresc să-mi fac o instalaţie electrică bună şi sigură la casă (să nu ia foc etc), atunci nu mă duc la tâmplar sau la zugrav. Poate ştiu şi ei câte ceva despre instalaţii, dar nu suficient şi nu am încredere că vor face o treabă bună şi sigură.

La fel, când este vorba de SĂNĂTATEA TA, nu te poţi lăsa influenţat de părerile sau postările persoanelor care nu au pregătirea şi experienţa necesară în domeniul respectiv, pentru că îţi pot face mai

mult rău”, îşi începe medicul Virgil Musta mesajul pe Facebook.

Medicul Musta spune că sursele credibile sunt site-urile oficiale în domeniu, dar şi opiniile specialiştilor în domeniu

Medicul transmite că el nu doreşte să convingă pe nimeni să se vaccineze şi a împărtăşit experienţa sa, după vaccinare.
”Eu nu doresc să conving pe nimeni să se vaccineze, mi-am propus doar să încerc să vă ajut în perioada următoare cu răspunsuri la unele întrebări pe care este normal să le aveţi sau să vă pun la dispoziţie surse

corecte, astfel încât să puteţi lua cea mai bună decizie pentru sănătatea d-voastră şi a celor dragi. Aş dori să împărtăşesc cu voi experienţa mea personală, de până acum, legată de acest vaccin, precum şi modul în care eu am pus în balanţă informaţiile pentru a lua o decizie. Eu m-am vaccinat deja (astăzi chiar cu a doua doză) şi nu am avut până în momentul de faţă nicio reacţie adversă sau alt incident”, scrie Musta.

Doctorul scrie că a aşteptat cu mare nerăbdare acest vaccin, mai ales că personal a simţit din plin această pandemie.
”Am aşteptat cu mare nerăbdare să apară cât mai repede un vaccin aprobat de toate instituţiile abilitate, pentru că eu am simţit din plin ce înseamnă această pandemie şi ştiu că doar un vaccin poate face ca lucrurile să nu continue ca şi până acum pentru noi toţi. Cu toate acestea, înainte de a decide dacă să mă vaccinez sau nu, am pus şi eu în balanţă avantajale vaccinării, riscurile vaccinării, precum şi riscurile la care mă expun dacă nu mă vaccinez”, a scris Musta.

Citeste si: Dominic Fritz: „În Timişoara vom avea operaţionale doar 2 centre de vaccinare”

Medicul Musta susține că riscul refuzului de a face vaccinul este de a face boala sub o formă medie sau critică.

”Dacă nu mă vaccinez: mai devreme sau mai tarziu voi face boala. Riscul de a face o formă medie sau severă de boala este de peste 20%, riscul de a face o formă critică cu necesar de terpie intensivă este între 5-10%, iar riscul de a deceda este de 4-5%. În plus, peste 50% dintre cei care fac boala în formă medie şi severă rămân cu sechele pulmonare, cardiace, neurologice sau altele boli, care îmi vor crea probleme toată viaţa. Am văzut simptome post-covid persistente, precum astenie marcată, oboseală, subfebrilităţi, transpiraţii intense, furnicături, insomnii, diferite dureri, mai ales de cap şi chiar la o serie de persoane care au facut forme uşoare de boală, simptome care te pot chinui în continuare”, a scris Musta.

Medicul Virgil Musta, despre vaccinul anti-COVID-19: „Eu m-am vaccinat deja”
Medicul Virgil Musta, despre vaccinul anti-COVID-19: „Eu m-am vaccinat deja”

Citeste si: Bogdan de la Ploiești, dezamăgit de faptul că nu are evenimente în orașul natal: „Oamenii de acolo nu mă aleg pe mine, deși nu am făcut nimic greșit. Cred că nu le-a prins bine să ajung aici.”- kfetele.ro

Citeste si: ctrița din "Beverly Hills", 90210″, Shannen Doherty, a murit la 53 de ani. A pierdut lupta cu cancerul după mulți ani de luptă cu boala nemiloasă- radioimpuls.ro

În cazul vaccinului, scrie Virgil Musta, fie boala poate fi făcută sub o formă uşoară, fie nu va fi făcută deloc. Riscul a face o formă severă sau mortală este redus la zero, la fel şi riscul de a rămâne cu sechele. Un alt avantaj este că cel care face vaccinul va putea călători liber în întreaga lume. De asemenea, Musta a prezentat şi lista de posibile reacţii advers, după administrarea vaccinului împotriva COVID-19, reacţii care se regăsesc şi în prospectul vaccinului Pfizer.
”Analizând cele de mai sus, pentru mine decizia de a mă vaccina a devenit foarte clară, pentru că am decis că nu se compară riscul de a face o boală severă şi a rămane cu sechele cu riscul de a face o reacţie uşoară şi trecătoare. Când vă evaluaţi riscul vaccinării, evident că trebuie să luaţi în considerare şi eventualele boli cronice pe care le aveţi. Alergiile multiple şi mai ales prezenţa în istoric a unui şoc alergic sau bolile autoimune severe, în forme active pot reprezenta contraindicaţii de vaccinare, deci un risc pentru vaccinare. Vă recomand să vă consultaţi cu medicul specialist care vă monitorizează şi vă tratează, indiferent de afecţiunea pe care o aveţi, pentru a lua decizia corectă”, încheie continuă medicul postarea.

Citeste si: Câte programări s-au făcut în etapa a doua de vaccinare COVID-19


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si