Medii Admitere ASE 2022: Cu ce note se intră la "fără taxă" şi la "cu taxă"?

Medii Admitere ASE 2022: În data de 4 iulie începe concursul de admitere la programele universitare de licență pentru anul universitar 2022-2023.

Author: Alexandra Bercea vineri 01 iulie 2022 , 16:25

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Medii Admitere ASE 2022:  Cea mai bună universitate economică și de administrație publică vine și în acest an cu o ofertă generoasă pentru viitorii studenți- peste 7000 de locuri, aproape jumătate fiind finanțate de la bugetul de stat. 

Citeste si: La ce facultăți se poate intra fără examen de admitere în 2022?

Facultățile Academiei de Studii Economice din București, care îi așteaptă pe candidați sunt: Administrarea afacerilor, cu predare în limbi străine; Administrație și Management Public; Business și Turism; Cibernetică, Statistică și Informatică Economică; Contabilitate și Informatică de Gestiune; Drept; Economie Agroalimentară și a Mediului; Economie Teoretică și Aplicată; Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori; Management; Marketing; Relații Economice Internaționale. 

Admitere ASE

Admiterea la studiile universitare de licenţă, organizate la forma de învăţământ cu frecvenţă, se desfășoară pe platforma admitere.ase.ro, prin concurs bazat pe:

1. ESEU MOTIVAȚIONAL- evaluat cu calificativul admis/respins și redactat în:

 

 • limba română, pentru programele cu predare în limba română și pentru programul de

  studii Limbi moderne aplicate;

 • o limbă straină (engleză, franceză sau germană) pentru programele cu predare în limba

  Citeste si: Când începe școala în septembrie 2023? Data la care elevii se întorc la școală după vacanța de vară- kanald.ro

  Citeste si: Dana Roba va intra în cea de-a doua operație pe creier. Soțul ei încearcă să scape de pușcărie- wowbiz.ro

  straină respectivă;

   

 • limba romană și o limbă straină, dacă vă înscrieți și la programe cu predare în limba

  română și la programe cu predare în limbă străină.

  Candidaţii vor încărca pe platforma admitere.ase.ro eseul motivațional (scanat/fotografiat)

  privind alegerea ASE și a programului de studii (prima opțiune), datat şi semnat.
  2. TEST DE COMPETENȚĂ LINGVISTICĂ sustinut online (notat cu calificativul admis/respins) pentru candidații care optează pentru programe cu predare în limbă străină (engleză, franceză sau germană). Candidații la programul Limbi moderne aplicate susțin

  online testul de competență lingvistică în limba engleză.
  Fac exceptie candidații care încarcă pe platforma admitere.ase.ro unul dintre certificatele de competenta lingvistică recunoscute de ASE sau cei care au absolvit studiile liceale urmate integral în limbile engleză, franceză sau germană la programele acreditate.

Citeste si: Admiterea la facultate 2022. Când începe și care sunt actele necesare pentru înscriere

Citeste si: „Foarte urâte” Gheorghe Turda, acuzații grave la adresa fostelor iubite! Ce spune interpretul de muzică populară despre Lucia Lazăr și Nicoleta Voicu- kfetele.ro

Citeste si: Zi neagră în lumea modei din România! Stephan Pelger a murit la 43 de ani. Celebrul designer a fost găsit spânzurat- radioimpuls.ro

3. MEDIE GENERALĂ DE ADMITERE calculată ca medie ponderată între media obținută la examenul de bacalaureat cu 70% și media anilor de studii cu 30%.

!! Ierarhizarea candidaţilor, care au obţinut calificativul admis la eseul motivaţional, și, după caz, la proba de competență lingvistică, se face în funcţie de media generală de admitere şi în ordinea opţiunilor precizate de candidat pe platforma admitere.ase.ro.
!! Statutul de student finanțat de la buget sau cu taxă se actualizează după primul semestru al anului I și apoi anual, în funcție de performanțele universitare.

Care au fost mediile de admitere la ASE în 2021?

Citeste si: Medie Admitere Liceu 2022: Cum se calculează media? Formula prezentată de Ministerul Educaţiei

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si