Mediile elevilor se vor încheia cu minimum 2 note, la care se adaugă nota din teză

Ministerul Educaţiei anunţă că mediile elevilor pentru anul în curs vor fi încheiate cu doar două note, potrivit unui comunicat al Ministerului.

R.B., miercuri 08 aprilie 2020 , 12:37

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

“Situația școlară a elevilor se va încheia cu minimum două note, cărora li se adaugă nota din teză, acolo unde este cazul”, menţionează ministerul.

Citeste si: Profesorii, obligați să predea online! Se pregătește o nouă lege

“În contextul informațiilor deținute până în prezent privind evoluția pandemiei de SARS-CoV-2, scenariul de lucru prevede reluarea cursurilor în învățământul preuniversitar și universitar în decursul lunii iunie. În funcție de evoluția pandemiei de coronavirus, aceste măsuri pot suferi modificări,” potrivit ministerului, scrie edupedu.ro.

Anisie: Chiar şi în scenariile cele mai sumbre noi vom încheia anul şcolar 2019-2020

Citeste si: Situație dezastruoasă în România: peste 994.000 de contracte individuale de muncă au fost suspendate, iar 194.800 încetate

Ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, spune că este exclusă posibilitatea ca anul şcolar să fie îngheţat. "În orice situaţie, chiar şi în scenariile cele mai sumbre, în orice situaţie noi vom încheia anul şcolar 2019-2020", declară ministrul, care precizează că elevii care nu au deja cele două note necesare încheierii mediilor pentru semestrul al doilea vor primi aceste note după reluarea cursurilor.

"În orice situaţie, chiar şi în scenariile cele mai sumbre, în orice situaţie noi vom încheia anul şcolar 2019-2020”, a afirmat Monica Anisie într-un interviu acordat marţi Digi 24.

Citeste si: Ministrul Educației a anunțat că anul școlar NU va fi înghețat

Aceasta a precizat că, dacă există decalaje între cunoştinţele acumulate de elevi în perioada în care se fac cursuri de acasă, Ministerul Educaţiei va avea în vedere pentru anul şcolar următor "un set de recomandări pentru profesori în aşa fel încât să fie o perioadă de recapitulare pentru ceea ce nu s-a studiat în această perioadă”.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si