Situație dezastruoasă în România: peste 994.000 de contracte individuale de muncă au fost suspendate, iar 194.800 încetate

Numărul contractelor individuale de muncă înregistrate la Inspecţia Muncii ca fiind suspendate depăşeşte, marţi, 994.000, în timp ce acela al contractelor individuale de muncă încetate ajunge la 194.824.

Author: G.B. marți 07 aprilie 2020 , 20:26

 peste 994.000 de contracte individuale de muncă au fost suspendate
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale (MMPS) arată, într-un comunicat de presă, că în 7 aprilie numărul contractelor individuale de muncă suspendate a ajuns la 994.407.

Citeste si: CE: România, desemnată de UE pentru gestionarea echipamentelor medicale pentru blocul comunitar

Dintre acestea, 302.288 sunt din industria prelucătoare, 191.837 din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul; repararea autovehiculelor şi motocicletelor şi 118.874 din hoteluri şi restaurante

Citeste si: Nelu Tătaru: „Am cerut retestarea tuturor lăuzelor şi nou-născuţilor”

Situație dezastruoasă în România: peste 994.000 de contracte individuale de muncă au fost suspendate, iar 194.800 încetate

În ceea ce priveşte contractele individuale de muncă încetate, numărul acestora a ajuns la 194.824, din care: 38.003- Comerţ cu ridicata şi amănutul; repararea autovehiculelor şi motocicletelor, 33.660

- Industria prelucrătoare şi 24.505- Construcţii.

 peste 994.000 de contracte individuale de muncă au fost suspendate

Ministerul Muncii aminteşte că Guvernul sprijină salariaţii aflaţi în şomaj tehnic prin acoperirea integrală a fondurilor aferente.

Citeste si: Ciolacu:„Îi transmitem premierului Orban o scrisoare prin care îi solicităm să aibă un dialog real cu Parlamentul”

"Astfel, angajatorii care au salariaţi prin Contracte Individuale de Muncă (CIM) şi pe care i-au înregistrat în REVISAL ca intrând în şomaj tehnic, se vor adresa Agenţiilor judeţene pentru ocuparea forţei de muncă din judeţul în care angajatorul are sediul social. Celelalte persoane, care au alte forme de angajare (PFA, drepturi de autor etc.), se vor adresa Agenţiilor judeţene pentru plăţi şi inspecţie socială din judeţul în care au înregistrat activitatea", arată Ministerul Muncii.

Citeste si: Anunț important al Ministrului Educației, Monica Anisie! Când se întorc elevii la școală: „Înghețarea anului școlar...”

Întreaga comunicare între solicitanţi şi instituţiile vizate, respectiv solicitările şi depunerea documentelor, se face prin poşta electronică.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si