"Mediterana" din mijlocul Romaniei. Locul care se afla pe lista primelor cinci minuni ale naturii din tara noastra
Life

"Mediterana" din mijlocul Romaniei. Locul care se afla pe lista primelor cinci minuni ale naturii din tara noastra

A.S.
20 oct 2017

La 30 de km de orasul Cluj, intr-o zona cu dune de nisip, din nordul dealurilor Silosului, in imediata apropiere a comunei Aghiresu, se afla un lac ce atrage prin culoare apei sale: Laguna Albastra.

Lacul s-a format pe locul unei cariere de nisip, o fosta mina de caolin (argila alba), ce apartinea de Exploatarea Minei Aghiresu, unde apa s-a acumulat datorita unor izvoare subterane, dar si prin retinerea apei provenite din precipitatii. De jur imprejurul lacului a crescut stufaris, iar peretii de nisip si pietre calcaroase galbui, s-au erodat in timp, dand locului o frumusete aparte.

Citeste si: Lacul Albastru din Romania, unic in Europa. Povestea apei colorate care a uimit intreaga lume

Citeste si: Petre Tutea, filosoful care a suferit "13 ani in temnita pentru un popor de idioti!"

Pana in anii ’90 aici existau si pesti, dar in urma unor lucrari din anul 1995, lacul a secat, apoi apa s-a strans din nou, redand viata spectaculoasei Lagune. Se poate ajunge aici fie cu masina sau trenul, apoi pe jos sau cu bicicleta.

In prezent, obiectivele turistice din zona nu sunt puse in valoare si nici nu sunt incluse in traseele turistice, cu exceptia Cabanei Leghia si a Taberei de elevi Leghia. Printre aceste obiective turistice se numara si Laguna Albastra, iar motivul nepromovarii il reprezinta infrastructura de transport care nu permite un acces usor catre aceste obiective.
Cu toate acestea, numarul turistilor creste in fiecare an, lucru ce a dus la clasificarea acestui loc in primele 5 minuni ale naturii din judetul Cluj.

Citeste si: Top 10 cei mai bogati oameni din toate timpurile. Stalin, Bill Gates sau Augustus Caesar... cine a avut cei mai multi bani?

Citeste si: Povestea Castelului Iuliei Hasdeu, cel mai bantuit loc din Romania. Noaptea, in templul lumii de dicolo, fata se aude cantand la pian

Laguna Albastra se afla pe lista primelor cinci ‘minuni mioritice ale naturii’ pe care orice turist ar fi bine sa nu le rateze, potrivit unui clasament realizat de dailybusiness.ro. Lacul, a reusit sa prinda scurtul top alaturi de Vulcanii Noroiosi, Focul Viu, Podul lui Dumnezeu si Rapa Rosie.

In luna august 2015, publicatia Cluju’ro relata ca Lacul Laguna Albastra din Aghiresu, aflat la 35 de kilometri de Cluj-Napoca, este scos la vanzare. Supranumit ‘Micul Paradis’ de cei care merg vara sa se racoreasca in cadrul unui peisaj mediteranean, este pus in vanzare pentru suma de 240.000 de euro. Terenul de 24 de hectare a fost achizitionat, in perioada crizei, de cei care detin complexul Sun Garden contra unei sume aproximativ de 100.000 de euro.

Omul de afaceri Ioan Tecar este noul proprietar al Lagunei Albastre, un loc unic, dar neamenajat din judetul Cluj, scrie Ziarul de Cluj. Lacul Laguna Albastra este considerat o minune a Romaniei, devenit faimos pentru culoarea albastra, asemenea Mediteranei. Aici, Ioan Tecar intentioneaza sa amenajeze un complex turistic, cu o investitie cuprinsa intre 15-20 de milioane de euro. Lacul Laguna Albastra a fost apreciat ca fiind cel mai albastru lac din tara, iar adeseori a fost comparat cu Marea Mediterana.

Sursa: cunoastelumea.ro
 

viewscnt

Urmareste-ne pe Facebook