Medvedev a anunțat care sunt "țintele legitime" ale Rusiei. Ce țări NATO sunt pe lista neagră

Fostul președinte rus Dmitri Medvedev a anunțat, vineri, care sunt "țintele legitime" ale Rusiei în războiul pornit împotriva Ucrainei. Este vorba și de țările NATO care ajută inamicul Rusiei.

Author: Sorin Negru vineri 16 decembrie 2022 , 20:05

dmitri medvedev putin

Țintele legitime pentru Medvedev: forțele armate ale altor țări care sunt aliate ale Ucrainei

[Sursa foto: Twitter]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Dmitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse, a numit ceea ce el consideră „ținte militare legitime” acceptabile în războiul cu Ucraina și a spus că această listă include infrastructura civilă (poduri, stații de

transport, drumuri, instalații energetice și fabrici).

Țările care ajută Ucraina, pe lista țintelor lui Medvedev

„În chestiunea țintelor militare legitime. Ce sunt considerate ținte militare legitime astăzi (16 decembrie)?", s-a întrebat Medvedev pe Telegram.

Potrivit Pravda.ua, în cadrul acestor reguli de război, pe lista țintelor de află "orice forțe inamice (combatanți legitimi și combatanți ilegali) care nu s-au retras oficial din forțele sale armate".

Citește și: Un ofițer de elită din garda lui Putin a fugit de război, dar a fost prins și riscă să fie extrădat

Nu doar echipamentele militare și auxiliare aparținând inamicului sunt pe lista neagră a Rusiei, ci și "orice infrastructură militară precum și infrastructură civilă care contribuie la realizarea obiectivelor militare (poduri, stații de transport, drumuri, instalații energetice, fabrici și ateliere care îndeplinesc cel puțin parțial ordinele

militare etc.).

Medvedev pune și politicienii din Ucraina pe lista țintelor Rusiei 

Conducerea militară și politică a țării inamice intră de asemenea în vizorul rachetelor Rusiei.

Citeste si: Un elev de 16 ani a fost înjunghiat de 5 ori în fața liceului. Ce s-a întâmplat cu agresorul- kanald.ro

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta- wowbiz.ro

"Forțele armate ale altor țări care au intrat oficial în război, care sunt aliați ai țării inamice, și facilitățile situate pe teritoriul lor sunt menționate în paragrafele 1-4”, mai spuen Medvedev citând din strategia militară a Rusiei.

Citește și: Vladimir Putin și-a anulat conferința de presă maraton, pentru prima oară în ultimii 10 ani

Fostul președinte și premier al Rusiei se exclamă cu entuziasm despre faptul că țările NATO au declarat un „război hibrid" asupra statului său.

Medvedev speculează dacă furnizarea de arme către Ucraina poate fi considerată un atac asupra Rusiei și dacă țările NATO sunt ținte militare legitime pentru Federația Rusă.

Anterior, Medvedev a spus că nimeni nu scrie mesaje pe rețelele de socializare pentru el și el vine singur cu toate ideile și cuvintele prezentate.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si