Mere cu o substanță cancerigenă, importate în România

Horia Constantinescu, preşedintele ANPC, a explicat, într-un interviu de ce merele din hypermarket, aduse din străinătate, arată impecabil şi nu se strică.

K.B., miercuri 11 septembrie 2019 , 15:49

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

„Dacă pe vremuri mărul proaspăt venea de la Iteşti, din Maramureş, îl găseam pe tarabă şi îl luam acasă, acum vine un măr din Polonia stropit cu imazalil. Este un fel de ceară care protejează antifungic şi dă şi un luciu specific. Atunci, dacă tot vrem şi spunem că‚ în felul ăsta ne protejăm, că se protejează numai pe ei cu imazalil, nu putrezeşte mărul lor, că pe vremea noastră mai puteai să găseşti şi un vierme în măr şi nu murea nimeni. Măcar dacă o faci fă-o perfect, cum e mărul... fă şi serviciile să fie perfecte", a explicat preşedintele ANPC, Horia Constantinescu.

Citeste si: Noi reguli la spitalul de la Săpoca, după tragedia din 18 august

Citeste si: Fotbalist condamnat la închisoare cu suspendare. Ce a făcut sportivul

„Imazalilul e o substanță cu efect antifungicid, care mărește perioada de viață pe raft a mărului, așa cum se întâmplă și la citrice. La unele citrice, la lămâi, este înscripționat faptul că au fost sau nu au fost tratate cu imazalil. Imazalilul este o substanță cancerigenă și poartă vina acestei creșteri a cancerului. Nu cantitatea de mere contează. Copiii sunt mult mai sensibili la astfel de substanțe decât adulții”, a mai spus Mencinicopschi.

Citeste si: Monstrul din Caracal, declarație șocantă: „Păstram oasele în curte ca să hrănesc animalele”

Citeste si: Descoperire macabră pe un câmp din Severin

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si