„Este imposibil de spus câte zile mai avem pentru a elibera pământul ucrainean. Însă putem spune că o vom face, pentru că am atins deja un punct de cotitură strategică”, a menţionat el.

Citeste si: Suma fabuloasă pe care Mircea Lucescu o are blocată în Ucraina. Antrenorul nu poate dispune de milioane de dolari

De asemenea, şeful statului ucrainean a îndemnat încă o dată comunitatea internaţională să aplice măsuri mai drastice Rusiei.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, acuză Rusia că împiedică evacuarea civililor din Mariupol

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski a acuzat vineri armata rusă că împiedică evacuarea civililor din oraşele încercuite Mariupol şi Volnovaha (sud-est) şi că a efectuat un atac asupra traseului planificat al unui coridor umanitar.

Citeste si: Ultimul mesaj lăsat de o studentă înainte de a fi omorâtă de bombardamentele rușilor: „Mulțumesc, dar voi rămâne în Harkov până la victorie”

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Armata rusă menţine asediul mai multor mari oraşe ucrainene şi îşi continuă bombardamentele de 10 zile asupra orașului Mariupol, port strategic la Marea Azov.

mesaj zelenski video 11 martie

Volodimir Zelenski își apară țara.

[Sursa foto: Facebook]

În orașul izolat total de forțele ruse, cel puțin 1300 de civili ar fi fost uciși de la începutul invaziei, conform administrației locale.

Citeste si: O dronă ucraineană de recunoaștere s-a prăbușit la Zagreb

„Trupele ruse nu au încetat focul. Cu toate acestea, am decis să trimit un convoi de vehicule spre Mariupol, cu mâncare, apă, medicamente(...) Dar ocupanţii au lansat un atac cu tancuri exact pe unde trebuia să treacă acest coridor", a afirmat președintele Zelenski într-un mesaj video difuzat vineri dimineața.

Autoritățile locale din Mariupol au acuzat și joi că forțele ruse au bombardat „culoarul verde” destinat evacuării localnicilor.

Citeste si: Nu scapă nimeni de ororile războiului. Avertismentul unui psihoterapeut român: "Este o traumă colectivă. Fie că sunt prinși în mijlocul lui sau asistăm neputincioși la el"


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si