Mesajul de Crăciun al Patriarhului Daniel către credincioși: "Crăciunul este sărbătoarea darurilor spirituale şi materiale"

Pastorala de Crăciun din 2019 a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel este intitulată „Nașterea Domnului – Binecuvântarea părinților și copiilor”.

Author: K.B. miercuri 25 decembrie 2019 , 13:36

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

„Noi vedem că aceste daruri pe care le aduc Magii Pruncului Iisus au trezit în conştiinţa Bisericii datoria noastră de a-i oferi daruri lui Dumnezeu. Şi le oferim lui Dumnezeu, dar prin semenii noştri pe care-i ajutăm. De aceea, Crăciunul sau Naşterea Domnului este sărbătoarea darurilor spirituale şi materiale. Magii sau Craii sau Regii de la Răsărit i-au oferit daruri şi noi suntem chemaţi, cei care purtăm numele lui Hristos, adică suntem creştini, să-i oferim daruri”,

a spus Patriarhul Daniel, potrivit Agerpres.

Citeste si: Un patruped a impresionat o lume întreagă după ce a fost văzut mergând zilnic la biserica unde a fost înmormântarea stăpânei

Citeste si: Locatarii unui bloc din Vaslui evacuați după ce un locatar a pus 20 de ardei iuți în cuptorul cu microunde

„Şi Sfinţii Părinţi ne spun care sunt darurile permanente, cele mai plăcute pe care le doreşte şi de care se bucură Dumnezeu atunci când noi le oferim: aurul credinţei adevărate şi al faptelor bune, tămâia rugăciunii neîncetate- cu cât ne rugăm mai mult lui Dumnezeu, cu atât sufletul nostru se ridică spre ceruri ca tămâia.

'Să se îndrepteze rugăciunea mea ca tămâia înaintea Ta', se spune în Psalmi. Şi smirna înseamnă viaţa creştină trăită în sfinţenie, prin răstignirea patimilor egoiste, prin înlocuirea gândurilor rele, a cuvintelor rele şi a faptelor rele cu gânduri curate, cu vorbe sau cuvinte frumoase şi cu fapte ale iubirii milostive. Deci smirna aceasta înseamnă omorârea păcatului şi învierea şi creşterea virtuţilor în viaţa noastră. Să transformăm energia din patimi în energie binefăcătoare a virtuţilor şi anume să renunţăm la comportamentul egoist ca să cultivăm iubirea smerită şi milostivă”, a arătat Patriarhul.

Citeste si: Un poliţist de 25 de ani a murit într-un cumplit accident în prima zi de Crăciun

„De aceea, smirna faptelor bune s-a văzut în aceste zile mai ales prin ajutorarea bătrânilor, săracilor, vizitarea bolnavilor. Acestea sunt darurile duhovniceşti permanente pe care noi le oferim Pruncului Iisus şi semenilor noştri”, a adăugat PF Daniel.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si