Mesajul lui Iohannis pentru românii din afara ţării

Preşedintele Klaus Iohannis afirmă, în mesajul cu ocazia Zilei Românilor de Pretutindeni, că este nevoie de toţi românii, de „aici” şi de „acolo”, din ţară şi din străinătate, pentru a construi împreună România prosperă şi sigură pe care ne-o dorim, subliniind că fiecare român, acolo unde se află, este un ambasador al tradiţiilor, culturii şi obiceiurilor noastre, al creativităţii şi al spiritului românesc.

R.B., duminică 31 mai 2020 , 11:02

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

”Am traversat momente dificile şi vă mulţumesc pentru că aţi înţeles apelurile autorităţilor române. Mulţi dintre dumneavoastră v-aţi întors acasă cu un bagaj important de cunoştinţe şi experienţe dobândite în străinătate, pe care sunteţi gata să le puneţi în slujba României. Prin măsurile şi politicile publice cuprinse în programul de reconstrucţie economică, acest capital preţios pe care îl reprezentaţi fiecare dintre dumneavoastră va putea să fie valorificat pentru dezvoltarea ţării noastre. Este nevoie de toţi românii, de „aici” şi de „acolo”, din ţară şi din străinătate, pentru a construi împreună România prosperă şi sigură pe care ne-o dorim”, afirmă preşedintele în mesajul de Ziua Românilor de Pretutindeni.

Citeste si: Ludovic Orban confirmă: "Am trimis Corpul de control la CNAIR"

El subliniază că aceasta este o zi dedicată celor aflaţi dincolo de hotare, dar rămaşi aproape de ţara natală, în gând şi în suflet.

”Fiecare român, acolo unde se află, este un ambasador al tradiţiilor, culturii şi obiceiurilor noastre, al creativităţii şi al spiritului românesc”, consideră Iohannis.

Citeste si: Klaus Iohannis, decizie de ultimă oră. A semnat decretul

El aminteşte şi că ultimele luni au pus o lume întreagă la grea încercare, dar oriunde s-au aflat, cei mai mulţi dintre români s-au comportat în mod exemplar.

”Responsabilitatea fiecăruia şi solidaritatea tuturor ne-au ajutat pe toţi să trecem mai uşor prin această pandemie”, susţine Klaus Iohannis.

Citeste si: Klaus Iohannis, declarație de ultimă oră: „De la 1 iunie se redeschid terasele”

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si