Mesajul lui Ludovic Orban: „România este profund ataşată...”

Premierul Ludovic Orban afirmă, în mesajul postat de Ziua Independenţei SUA, că România este profund ataşată consolidării relaţiei transatlantice, o opţiune firească, bazată pe valori, idealuri şi interese comune.

Author: I.C. sâmbătă 04 iulie 2020 , 13:17

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

”Happy Independence Day partenerului nostru strategic- Statelor Unite ale Americii. România este profund ataşată consolidării relaţiei transatlantice, o opţiune firească, bazată pe valori, idealuri şi interese comune, împărtăşite de popoarele noastre”, afirmă prim-ministrul.

Premierul a fost prezent şi joi, alături de preşedintele Klaus Iohanis, la recepţia oferită de Ambasada SUA cu ocazia Zilei Independenţei.

unde, la finalul discursului rostit, a declarat că se bucură că forţele politice care boicotau în trecut astfel de evenimente au încetat cu astfel de acţiuni.

Şeful Guvernului a adăugat că este oarecum o premieră a ultimilor ani ca prim-ministrul şi şeful statului să fie alături la asemenea acţiuni diplomatice.

Citeste si: PSD: PNL îi pune zilnic în pericol pe români din incompetenţă şi hoţie

Citeste si: Un angajat al Penitenciarului Miercurea Ciuc a fost confirmat pozitiv cu coronavirus

Citeste si: Veste bombă: Școlile ar putea rămâne închise și la toamnă

Premierul a mai spus că Executivul s-a axat pe piloni precum „extinderea parteneriatului strategic, creşterea rolului contribuţiei şi profilului României în UE şi NATO”.

„Guvernul României va urmări în continuare aprofundarea relaţiei cu SUA. Guvernul pe care îl conduc a urmărit dezvoltarea parteneriatului strategic. Vreau să cred că împreună cu colegii mei din Guvern am făcut o demonstraţie concludentă asupra faptului că România e o ţară pe care vă puteţi baza. E mesajul pe care l-am transmis tuturor companiilor americane”, a completat Orban.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si