Mesajul lui Putin privind criza din Republica Moldova: „Puterea a fost uzurpată de oligarhi”

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a promis susţinere coaliţiei Dodon - Sandu, „pentru a scăpa pentru totdeauna de oamenii care au uzurpat puterea” în Republica Moldova, informează news.ro.

D.S., joi 13 iunie 2019 , 15:38

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

„Ceea ce a fost făcut de către preşedintele Dodon şi oponenţii săi recenţi, cu aşa-zisele partide pro-occidentale, este un pas spre construcţia unui stat civilizat şi modern”, spune Putin.

„Cred că Moldova nu este o situaţie unică. Puterea în Moldova, la fel ca şi Ucraina, era uzurpată de structurile oligarhice, de oligarhii care au zdrobit toate structurile statului, totul absolut. Adică ei au câştigat bani pe seama moldovenilor şi şi-au consolidat bunăstarea personală şi pârghiile de influenţă asupra statului”, a declarat Putin, într-un interviu pentru presa din Rusia.

Acesta l-a lăudat pe preşedintele Igor Dodon. „Cu siguranţă îl vom susţine atât pe preşedintele Dodon, cât şi pe actualii săi parteneri de coaliţie, astfel încât ei să scape, în general, inteligent, de acei oameni care au uzurpat puterea în Moldova. În pofida unor contradicţii, ei au găsit puterea de a construi o activitate comună în interesul statului moldovenesc şi al poporului moldovenesc. Noi, cu siguranţă, îi vom sprijini”, a punctat Vladimir Putin.

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:

Te-ar putea interesa si