Mesajul premierului Orban de Ziua Mondială a Sănătății

Premierul Ludovic Orban spune că, mai mult ca oricând, întreaga societate, încercată de teamă şi supusă unor constrângeri greu de acceptat, se bazează mai mult ca oricând pe medici, pe asistente, pe întreg personalul sanitar, precizând că are încredere în profesionalismul medicilor din România.

M.A., marți 07 aprilie 2020 , 12:06

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

El asigură personalul medical că de la nivelul Guvernului sunt mobilizate toate mijloacele pentru a le asigura logistica necesară şi echipamentele de care au nevoie.

Ludovic Orban a transmis, marţi, un mesaj cu prilejul Zilei Mondiale a Sănătăţii, spunând că în acest an această zi devine un simbol al eforturilor făcute de personalul medical pentru a salva vieţi în plină pandemie.  

“Ziua Mondială a Sănătăţii, dedicată comunităţii medicale aflate în slujba sănătăţii şi a vieţii oamenilor, ne găseşte anul acesta în plin efort global de luptă împotriva pandemiei de coronavirus. Dacă până acum marcarea acestei zile era un prilej de conştientizare a importanţei pe care sănătatea o are pentru fiecare dintre noi şi pentru societate, anul acesta Ziua Mondială a Sănătăţii devine inevitabil simbol al eforturilor aproape supraomeneşti pe care medicii şi personalul medical din ţările afectate de pandemie îl fac pentru a salva vieţi şi pentru a opri răspândirea unui virus care ameninţă sănătatea a milioane de oameni”, a declarat Ludovic Orban.

Citeste si: Curtea Constituţională discută, în 6 mai, sesizarea PNL cu privire la legea privind amânarea plăţii ratelor la bănci

El spune că Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) este un actor important pentru cooperarea în materie de sănătate, iar criza pandemică actuală poate

fi oprită printr-un răspuns coordonat la nivel internaţional, menţionând că Români este şi ea inclusă de OMS  în proiectul global pentru dezvoltarea unui tratament împotriva coronavirusului., iar faptul că nouă centre de boli infecţioase din ţara noastră participă la acest proiect reprezintă o speranţă în plus pentru pacienţii români.

Premierul spune că întreaga societate încercată de teamă şi supusă unor constrângeri greu de acceptat se bazează mai mult ca oricând pe personalul sanitar. 

“În prima linie în această luptă dificilă sunt medicii, tot personalul medical şi membrii comunităţii ştiinţifice implicaţi în dezvoltarea unui tratament eficient. Mai mult ca oricând, întreaga societate încercată de teamă şi supusă unor constrângeri greu de acceptat, se bazează pe medici, pe asistente, pe întreg personalul sanitar. Am încredere în profesionalismul medicilor din România. Efortul lor de a salva vieţi, responsabilitatea şi solidaritatea umană pe care le dovedesc în aceste zile sunt cu atât mai remarcabile având în vedere criza pandemică fără precedent şi neajunsurile sistemului medical, adunate în zeci de ani”, a mai

spus Orban. 

Citeste si: Părerea lui Ludovic Orban despre purtarea măștilor medicale: "Nu poţi să îi fixezi unui cetăţean o obligaţie în condiţiile în care..." De ce nu este de acord cu această măsură?

Ludovic Orban a precizat că asigură personalul medical de faptul că de la nivelul Guvernului mobilizează toate mijloacele pentru a le pune la dispoziţie logistica şi echipamentele necesare.

“Preţuiesc munca personalului medical şi îl asigur că la nivelul Guvernului mobilizăm toate mijloacele de care dispunem pentru a le asigura logistica necesară protejării personalului din spitale şi îngrijirii pacienţilor, fie că achiziţionăm echipamente de pe piaţa externă, fie că operaţionalizăm fabrici din România. De asemenea, alocăm fondurile de care sistemul medical are nevoie, iar prima rectificare a bugetului pentru 2020 este dedicată protecţiei, tratamentului şi combaterii răspândirii noului coronavirus. Cu toţii, personal medical, autorităţi, cetăţeni – suntem de aceeaşi parte a baricadei. Doar împreună, uniţi şi responsabili, puteţi depăşi cu bine această perioadă”, a mai transmis premierul.

Citeste si: Premierul Ludovic Orban a făcut anunțul mult așteptat. Când își va reveni economia


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Emotii uriase inaintea celui de-al doilea joc pentru imunitate al saptamanii la... Emotii uriase inaintea celui de-al doilea joc pentru imunitate al saptamanii la Survivor Romania! Iata ce traseu dificil ii asteapta pe Faimosi si Razboinici!
spotmedia.ro
Cum maximizăm eficacitatea vaccinului antiCovid? Cu un somn bun, o alimentație... Cum maximizăm eficacitatea vaccinului antiCovid? Cu un somn bun, o alimentație sănătoasă și cât mai multă mișcare. Fără stres. Și fără țigări
spotmedia.ro
Toți angajaţii de la Primăria Capitalei primesc spor de condiții vătămătoare de muncă,... Toți angajaţii de la Primăria Capitalei primesc spor de condiții vătămătoare de muncă, deşi lucrează într-o clădire reabilitată din centru. Salariul mediu e dublu faţă de media pe ţară
b1.ro
Acestea sunt NOILE SIMPTOME care pot indica o agravare a COVID-19. Vezi LISTA completă Acestea sunt NOILE SIMPTOME care pot indica o agravare a COVID-19. Vezi LISTA completă
infoactual.ro
Se întâmplă din MAI, 2021! Previziuni Carmen Harra: Se va vedea CLAR! Se întâmplă din MAI, 2021! Previziuni Carmen Harra: Se va vedea CLAR!
infoactual.ro
Horoscop 10 aprilie 2021. O zodie primește o lovitură dură: văd totul într-o lumină... Horoscop 10 aprilie 2021. O zodie primește o lovitură dură: văd totul într-o lumină negativă
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si