" Cand sunt rugat sa spun ceva despre importanta Floriilor, caut catre copiii nostri. Ei sunt dovada ca in Ierusalimul contemporan n-au murit visatorii la a-i fi lui Hristos Cavalerii ordinului Florii de inviere. Poate daca i-am ajuta sa lupte cu frunzele de finic si sa priveasca in ochi pe Cel ce strabate cetatea pe manzul asinei, nu i-ar mai inhata nici balene albastre, nici lucruri de nimic. Hristos nu intra in Ierusalim doar sa implineasca un ritual sau pentru a bifa profetiile.

Intra in Ierusalim pentru ca este increzator ca Patimirea Sa, vindeca patima noastra, ca moartea Sa vindeca moartea noastra. Chiar cand ne impotrivim acestui adevar smerit si grandios, concomitent suntem parte din el, din implinirea sa", spune preotul Constantin Necula.

El mai spune ca de Florii trebuie sa alegem care este locul nostru in zilele tensionate care vin.

" De aceea sunt importante Floriile, nu doar ca ne leaga de urcarea spre moarte a lui Hristos, ci prin moartea aceasta, hidoasa.... ca nicio alta, ce vindeca moartea noastra, ne confera candidatura la inviere, care ne face nemuritori. si mai este ceva, de Florii trebuie sa alegem care este locul nostru in icoana zilelor tensionate ce vin: cu Hristos pe cruce, cu Iuda atarnat de mal ca o lozinca stereotipa de mucavaua stirilor, printre cei care striga Osana sau printre cei care scuipa cu ura Rastigneste-L!", a adaugat parintele Necula.



Tot de Florii infloreste nadejdea de a ramane oameni, mai spune parintele Necula.

"Intre osanale si rastigniri, Dumnezeul Cel adevarat din Dumnezeu adevarat vine sa tina, mereu si mereu, partea omului. Fidel in hotarare, cerand mereu Tatalui sa ne ierte.

Chiar nu stim ce facem. Prin inviere, umpland lumea de lumina si deschizand cerul pentru ploaia de Duh Sfant care face sa rodeasca viata. De Florii infloresc valcele si campuri, puntile de clorofila unind cerul cu pamantul. Dar si mai frumos infloreste nadejdea noastra de a ramane oameni. Nemuritori. Dovada? Ne infloresc cimitirele, semn ca inca ne pasa. Pe cale, spre Golgota, Hristos ne mai ofera o lectie. Nu lasa copiii sa fie partasi tradarii parintilor lor. Cavalerii Florii de inviere stau ascunsi de grozavia Rastignirii in pleoapa de gingasie a Mantuitorului. Florii cu rod!", incheie parintele Constantin Necula mesajul de Florii.  
 

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si