Mesajul presedintelui Klaus Iohannis pentru noii judecatori ai CCR: "Vă îndemn să aveţi permanent ca reper standarde cât mai înalte de profesionalism şi independenţă"

Marian Enache, Atilla Varga si Livia Stanciu sunt noi judecatori ai Curtii Constitutionale ai Romaniei care au depus in acesta dimineata juramantul la Cotroceni, in fata presedintelui Klaus Iohannis. Acestia i-au inlocuit pe Augustin Zegrean, Zoltan Puskas si Tudorel Toader, care si-au incheiat mandatele de judecatori ai Curtii Constitutionale dupa noua ani.

A.S., miercuri 13 iulie 2016 , 12:48

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

 

Vă doresc tuturor să contribuiţi la conturarea Curţii Constituţionale ca un pol de stabilitate în arhitectura constituţională a statului, inclusiv prin jurisprudenţă clară, coerentă şi predictibilă. Vă îndemn să aveţi permanent ca reper standarde cât mai înalte de profesionalism şi independenţă şi am toată convingerea că veţi onora cu demnitate magistratura care vă este încredinţată! Felicitări şi succes noilor judecători ai Curţii Constituţionale a României!”, a spus şeful statului.
Cei noua judecatori ai CCR trebuie sa isi aleaga acum noul presedinte, dupa ce Augustin Zegrean, judecatorul care a avut in ultii ani acest rol, si-a incheiat mandatul.
Patru judecători îşi dispută şefia CCR- Mona Pivniceru, Valer Dorneanu, Daniel Morar şi Livia Stanciu.
Judecatorii care si-au terminat mandatele au spus ca politicul nu a avut niciun cuvant de spus in marile sentinte pe care Curtea Constitutionala le-a dat de-a lungul anilor.
Cei trei judecatori au fost numiti, dupa cum urmeaza:  Marian Enache, numit de Senat cu susţinerea PSD, fostul parlamentar Attila Varga, numit de Camera Deputaţilor la propunerea UDMR, şi fosta şefă a Înaltei Curţi, Livia Stanciu, numită de preşedintele României.
Dintre cei noua judecatori ai CCR, trei sunt numiti de PSD, scrie digi24.ro.

"Vă doresc tuturor să contribuiţi la conturarea Curţii Constituţionale ca un pol de stabilitate în arhitectura constituţională a statului, inclusiv prin jurisprudenţă clară, coerentă şi predictibilă.

Vă îndemn să aveţi permanent ca reper standarde cât mai înalte de profesionalism şi independenţă şi am toată convingerea că veţi onora cu demnitate magistratura care vă este încredinţată!

Felicitări şi succes noilor judecători ai Curţii Constituţionale a României!”, a spus şeful statului.

Cei noua judecatori ai CCR trebuie sa isi aleaga acum presedintele, dupa ce Augustin Zegrean, judecatorul care a avut in ultii ani acest rol, si-a incheiat mandatul.

Patru judecători îşi dispută şefia CCR- Mona Pivniceru, Valer Dorneanu, Daniel Morar şi Livia Stanciu.

Judecatorii care si-au terminat mandatele au spus ca politicul nu a avut niciun cuvant de spus in marile sentinte pe care Curtea Constitutionala le-a dat de-a lungul anilor.

Cei trei judecatori au fost numiti, dupa cum urmeaza:  Marian Enache, numit de Senat cu susţinerea PSD, fostul parlamentar Attila Varga, numit de Camera Deputaţilor la propunerea UDMR, şi fosta şefă a Înaltei Curţi, Livia Stanciu, numită

de preşedintele României.

Dintre cei noua judecatori ai CCR, trei sunt numiti de PSD, scrie digi24.ro.

 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Cine o acuză pe Elena Marin că se victimizează? Faimoșii au pus-o la zid: „Pisica... Cine o acuză pe Elena Marin că se victimizează? Faimoșii au pus-o la zid: „Pisica blândă zgârie rău!” Ce discuții au fost în tabăra Faimoșilor după consiliul de nominalizare?
spotmedia.ro
Dan Dungaciu: Nimănui nu-i trece prin minte să înceapă un război, cu atât mai puțin la... Dan Dungaciu: Nimănui nu-i trece prin minte să înceapă un război, cu atât mai puțin la Marea Neagră
spotmedia.ro
USR-PLUS îl preferă pe Ludovic Orban? Miuța din curtea școlii USR-PLUS îl preferă pe Ludovic Orban? Miuța din curtea școlii
b1.ro
Scandal cu fostul ministru al Sănătăţii: Vlad Voiculescu l-a enervat atât de mult pe... Scandal cu fostul ministru al Sănătăţii: Vlad Voiculescu l-a enervat atât de mult pe Cristian Tudor Popescu, încât gazetarul a plecat din emisiune (VIDEO)
infoactual.ro
CTP, ironii la adresa lui Vlad Voiculescu: „Eu nu văd decât eforturi din partea lui de... CTP, ironii la adresa lui Vlad Voiculescu: „Eu nu văd decât eforturi din partea lui de a face mult rău”
infoactual.ro
Horoscop Nostradamus: SINGURA zodie protejată de Univers Horoscop Nostradamus: SINGURA zodie protejată de Univers
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si