Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo până la sfârșitul lunii ianuarie, prima lună din anul viitor. Conform experților în meteorologie, vom avea parte de ninsoare puternică și viscolită. Alerta este valabilă de la ora 08.10 până la ora 12:00.

Citeste si: Anomalie meteo- inundatii, in loc de zapezi

Potrivit primelor informații, se vor semnala: intensificări temporare ale vântului care la rafală vor atinge și depăși 100...110

km/h, ninsoare puternic viscolită, care determină reducerea vizibilităţii sub 50 metri.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO| Cod galben de ninsori în nordul țării. Lapoviță și polei în restul Moldovei și în Moldova- HARTA

Vreme rea în România

Administrația Națională de Meteorologie a transmis o avertizare nowcasting cod portocaliu de ninsoare puternic viscolită pentru țara noastră. Potrivit informațiilor afișate pe site-ul oficial, alerta meteo Cod Portocaliu este valabilă de la ora 08.10 până la ora 12:00.

Citeste si: Atenționare MAE de călătorie în Bulgaria. Autoritățile avertizează că se vor forma cozi la graniță

Alerta emisă de ANM se aplică în județul Cluj, în zona de munte de peste cota 1800 metri. În următoarele patru săptămâni, prognoza meteo ne aduce o avertizare Cod galben de ninsori și viscol în 23 de județe din țara noastră.

meteo luna ianuarie în România

Când ninge în țară?!

[Sursa foto: PixaBay]

Potrivit ANM, sunt vizate zonele montane din județele Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Bihor, Cluj, Bistrița-Năsăud, Suceava, Mureș, Harghita, Neamț, Covasna, Bacău, Vrancea, Buzău, Brașov, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Sibiu, Vâlcea, Gorj, Caraș-Severin, Hunedoara și Alba.

În nordul, centrul și vestul țării temporar vor fi precipitații, moderate cantitativ, iar cantitățile de apă, acumulate pe tot parcursul intervalului, vor depăși local 20-30 l/mp și izolat 40-50 l/mp, iar local se va forma polei.

Citeste si: Vremea de Crăciun 2021. Prognoza meteo ANM sâmbătă, 25 decembrie 2021. Temperaturile cresc și revin ploile


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si