Compania Metrorex a depus plângere la Poliţie, reclamând încălcarea Legii 535/2004, privind prevenirea şi combaterea terorismului

Oamenii legii au transmis că au fost sesizați de Metrorex cu privire la încălcarea Legii 535/2004, privind prevenirea şi combaterea terorismului. Plângerea a fost înaintată la DIICOT.

Author: Georgiana Balaban vineri 26 martie 2021 , 16:12

metrorex plângere la poliție
Compania Metrorex a depus plângere la Poliție.[Sursa foto: Facebook]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Conducerea Metrorex a reclamat încălcarea Legii 535/2004, privind prevenirea şi combaterea terorismului, în legătură cu greva din această dimineață de la metrou.

Citeste si: VIDEO- Scenă șocantă la metrou Dristor: O fată, salvată în ultima clipă din fața trenului. Metrorex promite panouri de protecție

Conform Poliției Române, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, instituţia a declanşat cercetări, conform art.218 alin(4)din Legea nr. 62 din 2011 a dialogului social: „declararea grevei de către organizatori cu încălcarea prevederilor art. 205 constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la o lună la un an sau cu amendă, respectiv neasigurarea serviciilor de transport, la cel puţin o treime din activitatea normală”.

Sancțiuni în urma grevei de la metrou

Oamenii legii au aplicat 23 de sancțiuni contravenționale. „De asemenea, Jandarmeria Capitalei a aplicat, până în prezent, 23 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 125.000 de lei pentru:

- nerespectarea măsurilor prvind organizarea de adunări publice în spaţii închise, aşa cum este prevăzut în Legea nr.

55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

- desfăşurarea protestului fără autorizare, faptă prevăzută de Legea nr. 60/1991 şi

- nerespectarea măsurilor sanitare, cum este prevăzut tot în Legea nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”, a mai transmis Poliţia Captalei.

Sursa citată a precizat că, pentru a veni în sprijinul cetăţenilor, Poliţia a dispus măsuri pentru fluenţa traficului, pentru a ajuta pe toată lumea să ajungă acolo unde este nevoie.

Citeste si: O stație de metrou supraterană va fi construită între staţia de metrou Berceni şi Şoseaua de Centură

metrorex plângere la poliție
Grevă la metrou.[Sursa foto: Facebook]

„Depunem toate eforturile necesare, pentru a veni în sprijinul persoanelor care utilizează transportul în comun de suprafaţă, dar şi mijloacele proprii de deplasare” a mai prcizat Poliţia Capitalei.

Citeste si: Decizie radicală luată de conducerea Metrorex. Măsura se aplică începând cu data de 2 aprilie


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si