Metrorex va dota statiile de metrou cu benzi speciale pentru nevazatori!

Compania Metrorex, cea care administreaza metroul bucurestean, doreste sa aduca o noua schimbare statiilor de metrou si sa vina in sprijinul nevazatorilor.

C.I.P., marți 10 mai 2016 , 17:47

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Asa ca, in toate statiile de metrou, vor fi inslate trasee speciale pentru a directiona persoanele cu probleme de vedere. Aceste trasee exista deja in satiile Jiul si Parc Bazilescu si urmeaza sa fie implementate si in restul de 49 de statii de metrou aflate in exploatarea Metrorex.

##CITAT48##

Aceste trasee sunt compuse din benzi speciale din dale ceramice instalate in statiile de metrou. Aceste benzi vor ghida persoanele nevazatoare catre trenurile de metrou, dar si catre iesirile din statiile de metrou.

Statiile de metrou care contin aceste dale ceramice vor fi identificate cu pictograme specifice si, acolo unde nu se pot instala, vor exista persoane special instruite care sa ghideze pasagerii.

Alta modificare prevede ca in interiorul trenurilor de metrou, de obicei la capetele acestora, vor fi prevazute doua locuri special rezervate pentru persoanele care utilizeaza caruciorul mobil, dar si bare de sustinere pentru acestia.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Daniel Pavel, ANUNT de ultima ora la Survivor Romania 2021! Inca un concurent este... Daniel Pavel, ANUNT de ultima ora la Survivor Romania 2021! Inca un concurent este eliminat din competitie:"Sa nu zici ca-s eu ca innebunesc!" Cine va pleca acasa?
demamici.ro
Naștere de vis într-un spital de stat din Austria. Maria: „M-am simțit ca un musafir... Naștere de vis într-un spital de stat din Austria. Maria: „M-am simțit ca un musafir într-un hotel, nicidecum ca o pacientă” | Demamici.ro
b1.ro
S-a aflat cine o va înlocui pe Gina Pistol la “Chefi la cuţite”. Ce se întâmplă cu... S-a aflat cine o va înlocui pe Gina Pistol la “Chefi la cuţite”. Ce se întâmplă cu show-ul "Asia Expres"
monitorulcj.ro
Educația sexuală nu se face în școli, dar copiii primesc „sfaturi“ de la preoți! ÎPS... Educația sexuală nu se face în școli, dar copiii primesc „sfaturi“ de la preoți! ÎPS Teodosie combate „păcatul masturbării“ cu 100 de mătănii.
infoactual.ro
Andreea Marin a vrut să își pună capăt zilelor: “Cum a fost cazul Mădălinei.” Cine a... Andreea Marin a vrut să își pună capăt zilelor: “Cum a fost cazul Mădălinei.” Cine a salvat-o!
infoactual.ro
De ce este important să îți asculți simțurile: Stomacul e primul care ne dă de știre! De ce este important să îți asculți simțurile: Stomacul e primul care ne dă de știre!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si