Miercuri, 16 octombrie - Rugăciunea care trebuie rostită, te va scăpa de orice frică

Miercuri, 16 octombrie, este prăznuit Sfântul Mucenic Longhin Sutaşul, cel care din credință și-a dat viața pentru Domnul. Află care este rugăciunea care trebuie rostită azi, pentru a te scăpa de orice frică.

G.B., marți 15 octombrie 2019 , 16:36

Miercuri, 16 octombrie-Rugăciunea care trebuie rostită azi, te va scăpa de orice frică
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Sărbătoare mare pentru creştini, miercuri, pe 16 octombrie. În fiecare an, la această dată, este prăznuit Sfântul Mucenic Longhin Sutaşul.

Acesta a fost foarte credinicios şi a ales să-şi dea viaţa pentru Domnul.

Sfântul Mucenic Longhin Sutaşul, sărbătorit pe data de 16 octombrie

Sfântul Mucenic Longhin Sutaşul a făcut parte din armată şi a fost cel care a fost pus să aibă grijă de Crucea pe care a fost răstignit Hristos, dar şi să aibă grijă de Sfântul Mormânt.

Citeste si: Blestemul cel mai puternic. Blestemele și puterea lor UCIGĂTOARE! Parapsihologul Lidia Fecioru explică pe înțelesul tuturor ce să NU spui NICIODATĂ!

Miercuri, 16 octombrie-Rugăciunea care trebuie rostită azi, te va scăpa de orice frică

După ce Hristos a Înviat cu trupul din mormânt, iudeii au mers la Sfântul Mucenic Longhin Sutaşul pentru a-l cumpăra, în dorinţa ca acesta să spună că Trupul a fost furat de ucenici. Sfântul Mucenic Longhin Sutaşul nici nu a vrut să aud de acest lucru, a renunţat la haina mlitară şi s-a botezat.

La fel şi alţi doi ostaşi.

Citeste si: Cuvioasa Paraschiva nu ar fi așa "sfântă": "N-a fost sfântă, povestea ei e inventată și nu are nicio treabă cu România! Trăim în Evul Mediu?"

Conducătorul vremii, Pilat, a solicitat ca Sfântul Mucenic Longhin Sutaşul să fie ucis. Atunci când soldaţii au venit la el, Sfântul Mucenic Longhin Sutaşul nu s-a ferit, ci şi-a lăsat viaţa în mâinile Domnului şi s-a predat.

Sfântul Mucenic Longhin Sutaşul a murit prin decapitare.

Rugăciunea către Sfântul Mucenic Longhin Sutaşul

„Mucenicul Tău, Doamne, Longhin, întru nevoinţa sa, cununa nestricăciunii a dobândit de la Tine, Dumnezeul nostru; că având puterea Ta, pe chinuitori a învins; zdrobit-a şi ale demonilor neputincioase îndrăzniri. Pentru rugăciunile lui, mântuieşte sufletele noastre, Hristoase Dumnezeule. Adâncul Mării Roşii cu urme neudate, pedestru trecându-L Israel cel de demult, prin mâinile lui Moise în chipul Crucii, puterea lui Amalec în pustie a biruit.

Miercuri, 16 octombrie-Rugăciunea care trebuie rostită azi, te va scăpa de orice frică

Fiind strălucit cu Dumnezeieştile vărsări de lumină şi dimpreună cu Cetele îngerilor stând înaintea lui Hristos Dumnezeu, mărite, luminează pe cei ce săvârşesc prăznuirea ta cea prealuminată. Nimic nu te-a despărţit de unirea cu Dumnezeu, muceni­ce, fiind despărţit de dulceaţa cea trupească prin credinţă şi îndulcindu-te curat întru iubi­rea cea desăvârşită.

Citeste si: Când trecem la ora de iarnă?

Slujind cu gând curat lui Dum­nezeu Cel Viu, Sfinte Longhin, Preaînţelepte, nicidecum n-ai dat

închinăciune la idolii cei morţi, fericite. Drept aceea, fiind omo­rât, ai ajuns către Viaţa Cea fără de sfârşit. Pe Cuvântul Tatălui, cu cu­vântul L-ai zămislit în pânte­cele tău, ca să dezlege pe oa­meni din necuvântare pentru a Sa bunătate, Maică Fecioară Preacurată, Binecuvântată, cu totul fără de prihană. Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh. Cinste Maicii Domnului. Amin".

Miercuri, 16 octombrie-Rugăciunea care trebuie rostită azi, te va scăpa de orice frică

Miercuri, pe data de 16 octombrie, sunt sărbătoriţi şi următorii Sfinţi: cei doi Sfinţi Mucenici care au murit împreună cu Sfântul Longhin, Sfinţii Mucenici Leontie, Dometie, Terentie şi Domnin, Sfântul Cuvios Mal.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Daniel Pavel, anunț neașteptat: „Doi concurenți care au încălcat regulamentul. Faptele... Daniel Pavel, anunț neașteptat: „Doi concurenți care au încălcat regulamentul. Faptele voastre nu pot fi trecute cu vederea!” Urmărește o ediție incendiară „Survivor România” duminică, 18 aprilie, de la 20:00 pe Kanal D
spotmedia.ro
Dan Dungaciu: Nimănui nu-i trece prin minte să înceapă un război, cu atât mai puțin la... Dan Dungaciu: Nimănui nu-i trece prin minte să înceapă un război, cu atât mai puțin la Marea Neagră
spotmedia.ro
USR-PLUS îl preferă pe Ludovic Orban? Miuța din curtea școlii USR-PLUS îl preferă pe Ludovic Orban? Miuța din curtea școlii
b1.ro
Scandal cu fostul ministru al Sănătăţii: Vlad Voiculescu l-a enervat atât de mult pe... Scandal cu fostul ministru al Sănătăţii: Vlad Voiculescu l-a enervat atât de mult pe Cristian Tudor Popescu, încât gazetarul a plecat din emisiune (VIDEO)
infoactual.ro
CTP, ironii la adresa lui Vlad Voiculescu: „Eu nu văd decât eforturi din partea lui de... CTP, ironii la adresa lui Vlad Voiculescu: „Eu nu văd decât eforturi din partea lui de a face mult rău”
infoactual.ro
Horoscop Nostradamus: SINGURA zodie protejată de Univers Horoscop Nostradamus: SINGURA zodie protejată de Univers
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si