Mihaela avea 18 ani, dar a fost ucisă cu bestialitate de un francez! Fata ajunsese victima proxeneților români! "A desfigurat-o! Mama ei nu a recunoscut-o la morgă!"

Poliţiştii şi procurorii din Piteşti fac, miercuri, unsprezece percheziţii în judeţele Argeş şi Maramureş, la locuinţele a nouă suspecţi, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane şi proxenetism.

Author: C.I.P. miercuri 16 ianuarie 2019 , 17:56

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Simultan, sunt făcute două percheziţii de către autorităţile judiciare din Cantonul Vaud, Elveţia. Suspecţii ar fi obţinut două milioane de euro din activităţile infracţionale, iar una dintre fetele exploatate de ei a fost ucisă în 2016 de către un client cu 26 de lovituri de cuţit.

”La data de 16.01.2019,

procurorii din cadrul D.I.I.C.O.T. – Serviciul teritorial Piteşti împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul B.C.C.O. Piteşti efectuează un număr de unsprezece percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Argeş şi Maramureş, la locuinţele a nouă suspecţi (majoritatea din Câmpulung, jud. Argeş), cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane şi proxenetism, simultan fiind efectuate 2 percheziţii domiciliare de către autorităţile judiciare din Cantonul Vaud, Elveţia”, a anunţat, miercuri DIICOT.

Procurorii suspectează că, în perioada octombrie 2016 – octombrie 2017, suspecţii au racolat prin inducere în eroare, folosind metoda loverboy, zece tinere cu o situaţie materială precară, pe care le-au transportat în oraşul Lausanne, Elveţia, unde le-au constrâns să se prostitueze stradal chiar şi în condiţii de ger extrem ori atunci când aveau probleme de sănătate, supraveghindu-le activitatea de racolare a clienţilor.

”Majoritatea suspecţilor deveneau agresivi atunci când erau nemulţumiţi de sumele de bani câştigate de către persoanele vătămate, pe care şi le însuşeau în cvasitotalitate, ori atunci când considerau că acestea petrec prea mult timp cu un client”, au transmis procurorii.

Potrivit acestora, printre persoanele exploatate se află şi o tânără care a fost cumpărată de trei dintre suspecţi de la un aktul, care o recrutase prin metoda loverboy.

”La data de 30.11.2016, una dintre tinerele exploatate a fost ucisă de către un client, prin aplicarea a mai multe lovituri în zona feței. Bărbatul a ucis-o în bătaie, a desfigurat-o și a apoi i-a aplicat 26 de lovituri de cuţit, cadavrul acesteia fiind transportat şi abandonat într-o pădure din apropierea oraşului francez Becanson, situat la graniţa cu Elveţia”, au mai transmis procurorii.

În urma cercetărilor, a rezultat că, din activitatea infracţională, membrii grupului au obţinut peste 2 milioane de euro.

La sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Piteşti, vor fi duse, în vederea audierii, un număr de 23 de persoane.

”Pentru probarea activităţii infracţionale au fost organizate întâlniri de coordonare la sediul Eurojust, Haga, precum şi în Elveţia şi în România, împreună cu autorităţile judiciare din Elveţia, în urma cărora a fost încheiat un Acord de Echipă Comună de Anchetă. Sprijinul financiar şi logistic a fost asigurat de către Eurojust”, a mai transmis DIICOT.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si