Mihai Neşu a descoperit credinţa ortodoxă la o mânăstire din deşertul Arizona! Cum l-a învăţat un preot să îşi salveze sufletul după ce a paralizat!

S-a aflat că Mihai Neşu a descoperit credinţa ortodoxă la o mânăstire din deşert.

Matei Vaihan, duminică 22 septembrie 2019 , 14:10

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

 

E clar că Mihai Neşu a descoperit credinţa ortodoxă la o mânăstire din deşert. Mihai Neșu, care a paralizat în 2011, a participat alături de 200 de tineri la Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Moldova ce a avut loc în acest an

la Iași. Mihai n-a putut ajunge de la Oradea la Iași, dar a acceptat să le vorbească tinerilor prin intermediul Skype, a relatat gsp.ro. "Eu am cunoscut Ortodoxia și am început să mă aproprii de Dumnezeu la 30 de ani. În viață nu există eșecuri, doar decizii greșite și drumuri care se închid. Dar Dumnezeu ne deschide altele, e mereu lângă noi și ne ajută. Neliniștea din sufletul meu m-a determinat să vin către Ortodoxie. M-am gândit că trebuie să existe ceva mai mult decât lucrurile pe care le aveam când jucam fotbal: bani, mașini sau calculator. Pierzând tot, m-am gândit că trebuie să fie ceva mai mult!", a spus Neșu.( vezi care este meseria pe care o practică acum Neşu)

Citeste si: Mihai Neșu e recunoscător la 8 ani de la accidentul care l-a lăsat paralizat: ”Slavă lui Dumnezeu pentru toate!”

Citeste si: Fosta soţie a lui Mihai Neşu a participat la o ceremonie religioasă unde s-au unit mai multe biserici! Maria este membră a cultului penticostal!

Citeste

si: Un fotbalist celebru face o declaraţie cutremurătoare: "Dacă aş fi fost în locul lui Neşu le-aş fi cerut doctorilor o pastilă şi s-ar fi terminat totul"

Mihai Neşu a descoperit credinţa ortodoxă la o mânăstire din deşert: "Aveam rețeta de mult"

"M-am simțit foarte rău vreo trei ani. Eu abia după doi ani și jumătate de la accident m-am făcut ortodox.

Atunci am început să mă spovedesc, să mă împărtășesc. Am avut o perioadă foarte grea cu mine, cu cei din jur și nu eram mulțumit de nimic. Am crezut că nu mai există niciun fel de scăpare. Schimbarea sufletului nostru necesită timp, dacă l-am murdărit și stricat în timpul vieții. Doar cu ajutorul rugăciunilor am reușit", a mai zis fostul fotbalist. Neșu a povestit apoi cum a ajuns inclusiv în mijlocul deșertului, la Mănăstirea "Sfântul Antonie" din Arizona, acolo a vrut să-l întâlnească pe Părintele Efrem Filotheitul: "M-a primit altcineva acolo și i-am spus:
«Părinte eu caut o rețetă să-mi rezolve toate problemele». Și el mi-a zis așa de frumos: «Da. Bine faci. Noi îți dăm rețete, dar tu trebuie să începi să gătești». Atunci mi-am dat seama că aveam rețeta de mult prin atâtea învățături pe care le are credința ortodoxă, care este ca o hartă perfectă ce ne ghidează în viața asta. Nu este în altă credință o hartă mai bună. Toate celelalte sunt puțin distorsionate!"
.

Mihai Neşu a descoperit credinţa ortodoxă la o mânăstire din deşert. Şase călugări au întemeiat Mănăstirea Sfântul Antonie 

Nu mai e un secret că Mihai Neşu a descoperit credinţa ortodoxă la o mânăstire din deşert. „În vara anului 1995, șase călugări au ajuns în sudul deşertului Arizona pentru a întemeia Mănăstirea Sfântul Antonie, aducând cu ei tradiţia sacră, milenară a Sfântului Munte Athos. Părintele Efrem, ucenic al lui Gheron Iosif Isihastul, care a refăcut și repopulat patru mănăstiri athonite și a întemeiat mai multe comunităţi de maici şi călugări în Grecia și America de Nord, a mutat șase călugări athoniți în deșertul Sonoran pentru a începe o nouă mănăstire. La sosirea lor, părinții au început lucrările de construcție necesare: în primul rând construirea bisericii principale, a unor chilii pentru călugări, a trapezei şi a arhondaricului. O grădină de legume, o mică vie, livezi de citrice, precum și o livadă de măslini au fost puse la punct. Un sistem elaborat de grădini, alei, foişoare şi cu fântâni arteziene fac cu adevărat din aşezământ o oază în deșert. Mănăstirea este închinată Sfântului Antonie cel Mare, părintele monahismului, renumitul pustnic din secolul al treilea”, a scris doxologia.ro despre mânăstirea din deşertul Arizona.

 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Incredibil! Ce s-a întâmplat în tabăra Războinicilor în timpul nopții? Camerele de... Incredibil! Ce s-a întâmplat în tabăra Războinicilor în timpul nopții? Camerele de filmat au surprins totul!
spotmedia.ro
Un efect secundar al vaccinului anti-COVID poate declanșa o alertă falsă de cancer. Cum... Un efect secundar al vaccinului anti-COVID poate declanșa o alertă falsă de cancer. Cum poate fi făcută diferența
b1.ro
Zanni de la Survivor, mărturii cutremurătoare despre perioada grea în care a stat la... Zanni de la Survivor, mărturii cutremurătoare despre perioada grea în care a stat la orfelinat: „Eram ca un animal / Nu știam că sunt băiat/ A fost teribil"
monitorulcj.ro
Clujeanca Roxen va interpreta piesa „Amnesia” la Eurovision 2021. VIDEO Clujeanca Roxen va interpreta piesa „Amnesia” la Eurovision 2021. VIDEO
infoactual.ro
Cale nouă pentru o ZODIE în luna martie! Astrolog: Se schimbă TOTUL Cale nouă pentru o ZODIE în luna martie! Astrolog: Se schimbă TOTUL
infoactual.ro
Ce se întâmplă când Luna Plină intră în Fecioară! Astrolog: „Atenție la vise!” Ce se întâmplă când Luna Plină intră în Fecioară! Astrolog: „Atenție la vise!”
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si