Mihai Sora se amuza de varsta sa! Scriitorul implineste peste doua luni,101 ani! “Nu ne despart decat 91 de ani”

Scriitorul si filozoful Mihai Sora este, la aproape 101 ani, extrem de activ.

C.L., miercuri 13 septembrie 2017 , 08:00

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Mihai Sora are pagina de Facebook unde posteaza in fiecare zi, scrie, deseneaza si, de multe ori, glumeste pe seama varstei sale centenare. Zilele trecute, la Biserica Alba, acolo unde Mihai Sora si sotia lui merg in fiecare duminica la slujba, filozoful l-a intalnit pe Andrei, un baietel de 10 ani, care l-a fascinat.

Mihai Sora a postat pe pagina sa de socializare cateva fotografii cu baietelul, insotite de un mesaj:

“Nu ne despart decât 91 de ani. 
Andrei este noul meu prieten: astăzi a intrat în clasa a patra; îi place matematica, este inteligent şi cuviincios. Are, mai presus de toate, acea atenţie (care nu le este dată, uneori, nici chiar adulţilor) numită solicitudine. Ca orice copil care înţelege ce se întâmplă în jurul lui, Andrei este nu doar binevoitor şi deschis, ci şi responsabil: ne întâlnim la Biserica Albă, unde tânărul nostru participă la săvârşirea tainei Sfintei Liturghii, şi îmi aduce mereu aminte de băieţelul care am fost şi care citea, duminică de duminică, din Apostol.

În strângerea noastră de mână îmi pun toate speranţele. Câtă vreme vor fi asemenea copii – şi vor fi întotdeauna – nu-şi vor găsi loc, în ce mă priveşte, nici disperarea, nici lehamitea, nici neîncrederea.
Să trăieşti, dragul meu, să te bucuri de tot ce este mai frumos, să-ţi foloseşti înzestrările şi să-ţi poţi da măsura în ţara ta”

 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si