Participanţii la cortegiul funerar, în cartierul Kazimiya din Bagdad, sediul unui sanctuar şiit, au strigat şi "Răzbunare pentru Abou Mehdi al-Mouhandis", şeful operaţional al Hachd al-Chaabi, coaliţia paramilitară integrată forţelor de securitate irakiene. 

Citeste si: Trump: Statele Unite nu doresc un război sau o schimbare de regim în Iran, dar sunt pregătite să acţioneze ”dacă va fi necesar”

O dronă americană a pulverizat, în noaptea de joi spre vineri, cele două maşini în care se aflau Soleimani şi Mouhandis, provocând moartea a zece persoane- cinci irakieni şi cinci iranieni. 

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citeste si: Moartea lui Soleimani- „Statele Unite aveau dreptul să se apere”, este de părere Benjamin Netanyahu, premierul statului Israel

Sicriele celor cinci irakieni au fost aduse la Kazimiya în maşini învelite în drapeluri naţionale. La fel şi trupurile celor cinci iranieni. 

Persoane din mulţime au purtat portretele liderului suprem iranian Ali Khamenei, ale şefului Hezbollah-ului libenz Hassan Nasrallah, care a dat asigurări că va forma cu Hachd "axa de rezistenţă" faţă de Statele Unite şi Israel în Orientul Mijlociu, şi care a cerut "justa pedeapsă" pentru "asasinii" responsabili de moartea lui Soleimani. 

Citeste si: Generalul iranian Qassem Soleimani, ucis în urma atacurilor aeriene care au vizat Aeroportul din Bagdad

După Kazimiya, funeraliile oficiale naţionale vor avea loc în Zona verde a Bagdadului, în prezenţa unui număr mare de lideri irakieni.               


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si