Bao Fan, directorul executiv al China Renaissance Holdings, nu a putut fi contactat în ultimele zile, a transmis firma într-o actualizare către piața bursieră, potrivit BBC News.

Bao Fan este un investitor de top din domeniul tehnologiei din China, ai cărui clienți includ companiile de high-tech Didi și Meituan.

Citește și: EXCLUSIV: Eliberarea lui Carmen Bejan, explicată de un avocat/ ”Nu există garanții de punere a unei astfel de persoane în libertate, trebuie garanții suplimentare”

Anunțul companiei sale a reînnoit îngrijorările cu privire la o potențială represiune de la Beijing asupra magnaților din domeniul financiar și al tehnologiei.

Citește și: Miliardarii lumii au vorbit despre apocalipsă: ei consideră că inteligența artificială este mai puternică decât armele nucleare

Acțiunile companiei de investiții s-au prăbușit vineri, cu până la 50% după ce China Renaissance Holdings le-a transmis acționarilor că „nu a putut să-l contacteze pe domnul Bao Fan”.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Bao Fan, directorul executiv al China Renaissance Holdings

Bao Fan, directorul executiv al China Renaissance Holdings

[Sursa foto: Twitter]

Cine este miliardarul Bao Fan

Bao Fan este un bancher chinez de profil înalt din domeniul tehnologiei. El a lucrat anterior la Credit Suisse Group și Morgan Stanley și este considerat drept unul dintre cei mai bine conectați bancheri din Asia.

Bao Fan a fost implicat în fuziuni tehnologice majore, inclusiv asocierea firmelor de transport Didi și Kuaidi, giganții de livrare de alimente Meituan și Dianping și platformele de dispozitive de călătorie Ctrip și Qunar.

De asemenea, a lucrat la oferta publică inițială de 2 miliarde USD a companiei de comerț electronic JD.com și la listarea publică a platformei de video scurte Kuaishou din Hong Kong.

Compania sa nu a precizat de cât timp lipsește Bao Fan, dar agenția de știri economice Caixin a citat surse care spun că personalul nu a reușit să-l contacteze de două zile.

bao fan

Acțiunile companiei de investiții s-au prăbușit vineri, cu până la 50%

Șirul lung de dispariții de miliardari chinezi

Dispariția lui Bao Fan- unul dintre cei mai importanți investitori în domeniul tehnologiei din China- amintește de cazurile altor executivi chinezi care au dispărut brusc pentru perioade de timp fără nicio explicație.

Cel puțin șase-șapte miliardari au dispărut în ultimii câțiva ani, pentru diverse perioade de timp, după diverse incidente avute cu Partidul Comunist, potrivit Revistei Forbes.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

În mai multe cazuri, au fost suspectați în investigații privind corupția, neplata impozitelor sau în alte abateri financiare.

Printre absențele notabile se numără cea a fondatorului grupului Fosun, Guo Guangchang, care a fost numit Bufetul Warren din China, care a dispărut timp de câteva zile în 2015.

Omul de afaceri chinez-canadian Xiao Jianhua a fost luat și el în 2017. El a fost unul dintre cei mai bogați oameni ai Chinei și anul trecut a fost închis pentru corupție.

La sfârșitul anului 2020, fondatorul Alibaba Jack Ma a dispărut și el din vizorul public timp de trei luni, după ce a făcut comentarii critice la adresa autorităților de reglementare a pieței.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si