Potrivit Wall Street Journal, gigantul american Alphabet, impreuna cu  Sidewalk Labs, companie specializata in dezvoltarea imobiliara si recent achizitionata de firma de tehnologie, vrea sa construiasca un oras de la zero, complet digitalizat.

Dupa ce au creat holding-ul Alphabet, ce inglobeaza toate achizitiile Google, miliardarii Larry Page si Sergey Brin au inceput sa caute terenul pe care se va construi orasul "smart". Planul lor este ca acest oras sa integreze cele mai noi tehnologii, precum masini autonome, locuinte cu sisteme inteligente de administrare si livrare eficienta a electricitatii si a apei, scrie zf.ro.  



Proiectul isi propune sa respecte cele mai inalte cerinte privind confortul si siguranta civica. Astfel, zgomotul, poluarea, traficul sau lipsa locului de parcare urmand sa devina doar o amintire pentru locatarii din "smart city". Compania Sidewalk Labs, condusa de catre Daniel Doctoroff, ce a ocupat functia de consilier economic al primarului orasului New York, Michael Bloomberg, se va ocupa direct de acest proiect.
Asa arata planul Masdar City FOTO: transsolar.com
Asa arata planul Masdar City FOTO: transsolar.com


Ideea unui astfel de oras nu este noua. In 2006 a inceput constructia orasului Masdar City, amplasat un desert, dar proiectul a fost abandonat din cauza crizei economice care a dat peste cap planurile investitorilor din Emiratele Arabe. Proiectantii Masdar City isi doreau ca noul oras sa fie alimentat 100% cu energie regenerabila si sa adaposteasca 40.000 de oameni.

Citeste si: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Nimeni nu mai știe nimic de Riana. Cum a fost filmată înainte să dispară fără urmă- wowbiz.ro


Abonează-te pe


TAGURI
Tech
Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si