Milioane de români trebuie să știe asta. Ce se întâmplă cu buletinul la Alegerile Parlamentare 2020

Au mai rămas doar câteva zile până când românii vor merge la urne. Ce se va întâmpla cu buletinul în momentul în care cetățenii vor vota?

Catalina Popa, vineri 04 decembrie 2020 , 14:49

Ce se întâmplă cu buletinul la Alegerile Parlamentare 2020
Ce se întâmplă cu buletinul la Alegerile Parlamentare 2020
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

La fel ca alegerile locale desfășurate în această toamnă, alegerile parlamentare din acest an se vor desfășura în conformitate cu noile reguli stricte pentru a diminua riscul contractării noului coronavirus. Ce ar trebui să știe cetățenii care au votat pe 6 decembrie?
Pentru a preveni răspândirea noului coronavirus în comunitate, alegătorii trebuie să respecte mai multe reguli atunci când efectuează sondaje de opinie, dintre care unul este legat de utilizarea votului.

Ce se întâmplă cu buletinul la Alegerile Parlamentare 2020

Citeste si: Alegeri parlamentare 2020: Calendar, liste candidaţi şi secţii de votare

Dacă până acum actul de identitate era introdus în tabletă de un membru al biroului electoral al secţiei de votare, acum, alegătorul va fi instruit să poziţioneze singur actul de identitate sau documentul de identitate în suportul terminalului informatic, la fel cum s-a întâmplat și la alegerile locale.

Ce se întâmplă cu buletinul la Alegerile Parlamentare 2020
Ce se întâmplă cu buletinul la Alegerile Parlamentare 2020

Măsura a fost luată pentru a evita, pe cât posibil, interacțiunea fizică între alegători și orice membru al biroului electoral al secţiei de votare. În cazul în care alegătorul nu poate poziționa singur actul de identitate în suportul terminalului informatic, operatorul de calculator va face acest lucru, iar imediat după va fi obligat să își dezinfecteze mâinile cu o soluție pe bază de alcool și să își schimbe mănușile.

Tot pentru a preveni răspândirea noului coronavirus, în secțiile de votare vor exista mai multe flacoane cu soluție dezinfectantă, alegătorii, dar și membrii biroului electoral al secţiei de votare vor fi obligați să poarte masca de protecție, iar la intrarea în secțiile de vot alegătorilor li se va lua temperatura.

Regulamentul oficial prevede ca în secțiile de vot, distanța minimă între persoane să fie de 1 metru, iar în sala de vot să nu fie mai mult de 5 alegători, în același timp.

Citeste si: Alegeri Parlamentare 2020: listele complete ale PSD pentru alegerile din 6 decembrie

Unde sunt cele mai multe secții de votare în străinătate

Ministerul Afacerilor Externe a organizat 748 de secții de votare în diaspora, în condițiile speciale ale pandemiei.

Cele mai multe secții de vot au fost organizate în statele unde există cele mai mari comunități de români:

Spania - 140 de secții (față de 53 în anul 2016)

Italia - 137 de secții (față de 73 în 2016)

Germania - 61 de secții (față de 15 în 2016)

Marea Britanie - 50 de secții (21 în anul 2016)

Franța - 48 de secții (16 secții în 2016)

SUA - 36 de secții (31 în anul 2016).


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Curs valutar BNR marți, 26 ianuarie 2021. Moneda europeana si dolarul incep saptamana... Curs valutar BNR marți, 26 ianuarie 2021. Moneda europeana si dolarul incep saptamana in crestere fata de Leu!
demamici.ro
Bebeluș cu două capete, născut la spitalul Elias din București | Demamici.ro Bebeluș cu două capete, născut la spitalul Elias din București | Demamici.ro
b1.ro
Fenomenul "apei moarte" care i-a îngrozit pe specialişti: vapoarele se opresc... Fenomenul "apei moarte" care i-a îngrozit pe specialişti: vapoarele se opresc brusc, iar motoarele învârt "în gol"
monitorulcj.ro
Zodiacul dragostei. Ce zodii formează cea mai bună relație de cuplu Zodiacul dragostei. Ce zodii formează cea mai bună relație de cuplu
infoactual.ro
Părintele Cleopa: De trei ori fericit este creştinul care mulţumeşte lui Dumnezeu în... Părintele Cleopa: De trei ori fericit este creştinul care mulţumeşte lui Dumnezeu în toată vremea pentru binefacerile Lui
infoactual.ro
Previziunile runelor pentru 25-31 Ianuarie. O zodie are câștig pe toate planurile! Previziunile runelor pentru 25-31 Ianuarie. O zodie are câștig pe toate planurile!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si