Ministerul Educatiei a publicat pe net modele de subiecte pentru examenele nationale din 2018!

Elevii de clasa a VIII-a si de clasa a XII-a care vor sustine in vara Evaluarea Nationala si examenul national de Bacalaureat au la dispozitie, incepand de miercuri, modele de subiecte. Elaborate de Centrul National de Evaluare si Examinare (CNEE), modelele de subiecte sunt disponibile pe site-ul subiecte2018.edu.ro.

C.I.P., miercuri 01 noiembrie 2017 , 16:27

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Ministerul Educatiei spune ca modelele de subiecte pentru Evaluarea Nationala au fost construite in functie de trei cerinte: formulare clara, precisa si in stricta concordanta cu programele de examen, nivel mediu de dificultate si posibilitatea de a fi rezolvate in 120 de minute.

Modelele orientative de subiecte/biletele de examen/pachetele de fisiere pentru Bacalaureat 2018 au fost concepute in concordanta cu programele in vigoare ale examenului, astfel incat tratarea lor sa valorifice capacitatea de analiza, de sinteza, de generalizare si de abstractizare a candidatilor. De asemenea, vizeaza cuprinderea echilibrata a materiei studiate, solicitandu-se demonstrarea competentelor prevazute in programele de examen, respectiv incadrarea in timpul prevazut de metodologie pentru rezolvarea sarcinilor de lucru. Comparativ cu anul 2017 nu au fost operate modificari in structura subiectelor, mai spune Ministerul Educatiei.

Centrul National de Evaluare si Examinare (CNEE) este institutia din subordinea Ministerului Educatiei specializata in evaluare educationala, avand ca atributii, printre altele, asigurarea coordonarii stiintifice si profesionale a sistemului de examene din invatamantul preuniversitar. in acelasi timp, CNEE ii revine elaborarea subiectelor pentru probele de examen, respectiv elaborarea de metodologii, proceduri si regulamente pentru organizarea si desfasurarea examenelor si evaluarilor in invatamantul preuniversitar.

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:
Te-ar putea interesa si