Ministrul Educației: Evaluarea Naţională începe în 15 iunie, iar Bacalaureatul în 22 iunie

Școli închise. Ministrul Educaţiei Monica Anisie face precizări în legătură cu încheierea anului şcolar, cu modul în care va fi încheiată situaţia şcolară a elevilor, dar şi referitoare la desfăşurarea examenelor naţionale.

R.B., luni 27 aprilie 2020 , 16:29

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Școli închise. ”Continuă învăţarea asistată de tehnologie până pe 12 iunie,  când se vor încheia cursurile anului şcolar 2019/2020. Pentru elevii care nu au acces la tehnologie, unităţile de învăţământ şi inspectoratele şcolare vor oferi sprijin”, a anunţat Anisie.

Ministerul Educaţiei va elabora ghiduri metodologice pentru fiecare disciplină. Unele conţinuturi pentru această perioadă vor fi abordate în anul şcolar următor. 

Citeste si: Școli închise. Cum se va încheia totuși anul școlar? Elevii din clasele terminale vor putea reveni la şcoală între 2-12 iunie

Mediile vor fi încheiate cu minim două calificative sau note

Școli închise. Referitor la încheierea situaţiei şcolare, mediile vor fi încheiate cu minim două calificative sau note însă nu se vor mai susţine teze. Pentru situaţii excepţionale, în cazul în care un elev nu are două calificative sau note, Ministerul Educaţiei va comunica modalităţile de încheiere a situaţiei şcolare.

Școli închise

Citeste si: Preşedintele Klaus Iohannis: Grădinițele, școlile și universitățile nu se mai redeschid în acest an școlar

”Vom încheia cu bine anul şcolar. Studenţii vor continua învăţarea asistată de tehnologie, iar examenele se pot susţine şi online. Fiecare instituţie de învăţământ superior va stabili modalitatea şi data examenelor în baza autonomiei universitare”, a aprecizat ministrul.

Școli închise

Din 2 iunie, activităţi de pregătire şi consiliere pentru examenele naţionale

Școli închise. În ceeea ce priveşte reluarea activităţilor în cadrul unităţilor de învăţământ, elevii din clasele a 8-a, a 12-a şi a 13-a, anii de final de ciclu profesional şi liceal, pot reveni pe data de 2 iunie doar pentru 2 săptămâni. Se vor realiza în această perioadă numai activităţi de pregătire şi consiliere pentru examenele naţionale.

Citeste si: Prima țară care anunță că a ”eliminat” coronavirusul

Pentru elevii care au probleme de sănătate sau au în familie persoane cu risc de îmbolnăvire, prezenţa la şcoală va fi opţională şi decizia va fi a părinţilor. Pregătirea lor va fi în mod online.

Evaluarea naţională şi bacalaureatul. Cum se vor desfășura

Școli închise. Evaluarea naţională şi bacalaureatul se vor susţine în conformitate cu noua programă şi respectând calendarele comunicate deja.

Evaluarea Naţională începe din 15 iunie, iar examenul de bacalaureat începe cu probele scrise pe 22 iunie şi va continua cu probele pentru competenţe. Calendarul acestora va fi comunicat ulterior.

Școli închise

Ce se întâmplă cu examenele susţinute de cadrele didactice, de titularizare, definitivat

Școli închise. Examenele susţinute de cadrele didactice, de titularizare, definitivat – se vor desfăşura cu respectarea măsurilor de siguranţă şi ministerul va comunica modalitatea de susţinere şi calendarul.

Școli închise

Citeste si: Educația sexuală în școli naște un conflict uriaș. BOR se opune. Tu ce crezi?

Școli închise. ”Vă asigur că se vor lua toate măsurile de siguranţă pentru a evita orice risc de îmbolnăvire. MEC şi MS vor elabora un ordin comun pentru a stabili în mod clar toate măsurile de siguranţă privind reluarea activităţilor în unităţile de învăţământ. În sala de clasă vor fi maxim 10 elevi, respectând măsurile de distanţare socială. Inspectoratele şcolare vor pune la dispoziţie un Tel-Verde pentru orice întrebare sau nelămurire pe această temă.  Vreau să subliniez că toate măsurile luate de MEC respectă recomandările medicilor specialişti. Obiectivele MEC pentru această perioadă sunt încheierea cu bine a situaţiei şcolare, iar examenele pentru elevi, studenţi şi profesori să se desfăşoare în siguranţă şi în conformitate cu legea”, a afirmat ministrul Educaţiei.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si