Ministerul Educației lansează un nou proiect. Ce se întâmplă cu elevii care lipsesc nemotivat

Noul proiect lansat de Ministerul Educației prevede sancțiuni pentru elevii care absentează nejustificat de la orele de curs.

Author: Diana Bostan miercuri 15 februarie 2023 , 19:49

absențe

Absențe școală

[Sursa foto: iStock]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Proiectul vizează elevii de gimnaziu și de liceu, iar pe elevi îi așteaptă și alte măsuri pregătite de Minsterul Educației.

Noul proiect lansat de Ministerul Educației prevede sancțiuni pentru elevii care absentează nejustificat

Ministerul Educației a propus ca pentru un număr de 20 de absențe nejustificate într-un an școlar, elevului să i se scadă un punct la purtare.

Citește și: Liga Studenților nu e de acord cu eliminarea vacanței de Paști din anul școlar 2023-2024. Reprezentanții cer demisia ministrului Educației

Citeste si: Trei cutremure în România, duminică! Unde s-au produs și ce magnitudine au avut- kanald.ro

Citeste si: Ce se întâmplă cu Theo Rose în ultimul trimestru?! Artista, în lacrimi: „Copilul meu nu știu ce are”- wowbiz.ro

Propunerile pentru noul proiect pot fi trimise în termen de zece zile, a specificat Ministerul Educației.

Anunțul făcut de Ministerul Educației

" Pentru toţi elevii din învăţământul primar, la fiecare 20 de absenţe nejustificate pe an școlar, din totalul orelor de studiu sau la 10% absenţe nejustificate din numărul de ore pe an școlar la o disciplină de studiu, va fi scăzut calificativul la purtare, gradual, de la Foarte bine la Bine, Suficient, Insuficient. (...)

Citește și: VIDEO- Proiect: Zi liberă plătită, de ziua de naștere. Declarațiile senatorilor

Pentru toţi elevii din învăţământul gimnazial și liceal, la fiecare 20 absenţe nejustificate pe an școlar, din totalul orelor de studiu sau la 10% absenţe nejustificate din numărul de ore pe an școlar la o disciplină de studiu/modul de specialitate, va fi scăzută nota la purtare cu câte un punct ”, se arată în proiectul adoptat, recent, de Ministerul Educației.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si