Ministerul Educatiei: Scolile Fundatiei Lumina nu se inchid

Ministerul Educatiei a dat asigurari ca scolile Fundatiei Lumina care isi desfasoara activitatea pe teritoriul Romaniei nu se inchid, ele se supun doar legilor din tara noastra.

A.S., vineri 22 iulie 2016 , 11:56

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

 

"Pe teritoriul României avem o legislaţie românească foarte clară, pe baza căreia funcţionează toate instituţiile de învăţământ preuniversitar sau universitar sau superior, ele funcţionează după legislaţia românească, în consecinţă unei şcoli îi poate fi suspendată activitatea doar pe criterii care vizează asigurarea calităţii educaţiei în acea unitate de învăţământ. Procedurile sunt stipulate în Ordonanţa 71/ 2005. Nu vorbim despre risc aici, vorbim despre situaţii punctuale conform legislaţiei.
Până acum nu am primit solicitări oficiale legate de aceste instituţii de învăţământ", a precizat Mirabela Amarandei.
De asemenea, purtatorul de cuvant al ministerului a declarat ca pana acuk nu a primit nicio solicitare din partea autoritatilor turcede inchidere a fundatiei "Lumina Institutii de Invatatmant".
"Lumina lnstituţii de Învăţământ" a cerut, joi, autorităţilor române să reacţioneze după ce ambasadorul Turciei la Bucureşti a declarat că cele 11 şcoli pe care "Lumina" le are în România ar aparţine clericului Fethulah Gulen. Directorul general al Universităţii Lumina, Mucahit Biner, a declarat pentru News.ro, că a avut o întâlnire cu noul secretar de stat din Ministerul Educaţiei Laurenţiu Vlad, solicitându-i ca ministerul să precizeze că aceste instituţii de învăţământ sunt verificate şi autorizate, scrie news.ro.

"Pe teritoriul României avem o legislaţie românească foarte clară, pe baza căreia funcţionează toate instituţiile de învăţământ preuniversitar sau universitar sau superior, ele funcţionează după legislaţia românească, în consecinţă unei şcoli îi poate fi suspendată activitatea doar pe criterii care vizează asigurarea calităţii educaţiei în acea unitate de învăţământ" a

precizat Mirabela Amarandei, purtatorul de cuvant al Ministerului Educatiei.

De asemenea, aceasta a mai declarat ca pana acum nu a primit nicio solicitare din partea autoritatilor turce de inchidere a fundatiei "Lumina Institutii de Invatatmant".

"Lumina lnstituţii de Învăţământ" a cerut, joi, autorităţilor române să reacţioneze după ce ambasadorul Turciei la Bucureşti a declarat că cele 11 şcoli pe care "Lumina" le are în România ar aparţine clericului Fethulah Gulen.

Directorul general al Universităţii Lumina, Mucahit Biner, a declarat pentru că a avut o întâlnire cu noul secretar de stat din Ministerul Educaţiei Laurenţiu Vlad, solicitându-i ca ministerul să precizeze că aceste instituţii de învăţământ sunt verificate şi autorizate, scrie news.ro.

 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Rezultate Loto 6 din 49 joi, 4 martie 2021. Numerele extrase astăzi - Joker, Noroc LIVE Rezultate Loto 6 din 49 joi, 4 martie 2021. Numerele extrase astăzi - Joker, Noroc LIVE
demamici.ro
Naștere de vis într-un spital de stat din Austria. Maria: „M-am simțit ca un musafir... Naștere de vis într-un spital de stat din Austria. Maria: „M-am simțit ca un musafir într-un hotel, nicidecum ca o pacientă” | Demamici.ro
b1.ro
Lidl şi-a luat clienţii prin surprindere: "Lidl Tour îşi încheie activitatea în... Lidl şi-a luat clienţii prin surprindere: "Lidl Tour îşi încheie activitatea în România"
monitorulcj.ro
O nouă vară fără festivaluri la Cluj? Organizatorii, la mila autorităților O nouă vară fără festivaluri la Cluj? Organizatorii, la mila autorităților
infoactual.ro
Cale nouă pentru o ZODIE în luna martie! Astrolog: Se schimbă TOTUL Cale nouă pentru o ZODIE în luna martie! Astrolog: Se schimbă TOTUL
infoactual.ro
Ce se întâmplă când Luna Plină intră în Fecioară! Astrolog: „Atenție la vise!” Ce se întâmplă când Luna Plină intră în Fecioară! Astrolog: „Atenție la vise!”
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si