"Pe teritoriul României avem o legislaţie românească foarte clară, pe baza căreia funcţionează toate instituţiile de învăţământ preuniversitar sau universitar sau superior, ele funcţionează după legislaţia românească, în consecinţă unei şcoli îi poate fi suspendată activitatea doar pe criterii care vizează asigurarea calităţii educaţiei în acea unitate de învăţământ. Procedurile sunt stipulate în Ordonanţa 71/ 2005. Nu vorbim despre risc aici, vorbim despre situaţii punctuale conform legislaţiei.
Până acum nu am primit solicitări oficiale legate de aceste instituţii de învăţământ", a precizat Mirabela Amarandei.
De asemenea, purtatorul de cuvant al ministerului a declarat ca pana acuk nu a primit nicio solicitare din partea autoritatilor turcede inchidere a fundatiei "Lumina Institutii de Invatatmant".
"Lumina lnstituţii de Învăţământ" a cerut, joi, autorităţilor române să reacţioneze după ce ambasadorul Turciei la Bucureşti a declarat că cele 11 şcoli pe care "Lumina" le are în România ar aparţine clericului Fethulah Gulen. Directorul general al Universităţii Lumina, Mucahit Biner, a declarat pentru News.ro, că a avut o întâlnire cu noul secretar de stat din Ministerul Educaţiei Laurenţiu Vlad, solicitându-i ca ministerul să precizeze că aceste instituţii de învăţământ sunt verificate şi autorizate, scrie news.ro.

"Pe teritoriul României avem o legislaţie românească foarte clară, pe baza căreia funcţionează toate instituţiile de învăţământ preuniversitar sau universitar sau superior, ele funcţionează după legislaţia românească, în consecinţă unei şcoli îi poate fi suspendată activitatea doar pe criterii care vizează asigurarea calităţii educaţiei în acea unitate de învăţământ" a precizat Mirabela Amarandei, purtatorul de

cuvant al Ministerului Educatiei.

De asemenea, aceasta a mai declarat ca pana acum nu a primit nicio solicitare din partea autoritatilor turce de inchidere a fundatiei "Lumina Institutii de Invatatmant".

"Lumina lnstituţii de Învăţământ" a cerut, joi, autorităţilor române să reacţioneze după ce ambasadorul Turciei la Bucureşti a declarat că cele 11 şcoli pe care "Lumina" le are în România ar aparţine clericului Fethulah Gulen.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Îngropat de viu, un bărbat a fost salvat ca prin minune după 4 zile de stat sub pământ- wowbiz.ro

Directorul general al Universităţii Lumina, Mucahit Biner, a declarat pentru că a avut o întâlnire cu noul secretar de stat din Ministerul Educaţiei Laurenţiu Vlad, solicitându-i ca ministerul să precizeze că aceste instituţii de învăţământ sunt verificate şi autorizate, scrie news.ro .

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si