Ministerul Sanatatii a trecut la actiune pentru a pune capat epidemiei de rujeola

Ministerul Sanatatii mobilizeaza toata tara pentru a pune capat epidemiei de rujeola, responsabila de imbolnavirea a peste 8 mii de copii. Astfel, pana saptamana viitoare, primariile, directiile de sanatate publica si medicii de familile vor trebui sa identifice toti copiii nevaccinati.

Webeditor: V.P. Author: Stirile Kanal D marți 18 iulie 2017 , 20:12

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

8.017 este numarul cazurilor confirmate de rujeola, iar 31 cel al deceselor.
Aceste date ingrijoratoare stau la baza campaniei de imunizare a copiilor cu varste cuprinse intre 9 luni si 9 ani, pe care ministerul Sanatatii a lansat-o astazi in colaborare cu ministerul Afacerilor Interne

-Eu cred ca in situatia actuala e o problema de securitate nationala s cred ca statul ar trebui sa se sesizeze si sa ia o masura in acest sens. Nu se poate sa se lase la arbitrariul parintilor, care au grade diferite de cultura.

-Cred ca rata va ramane aceeasi, pentru ca multi parinti nu sunt convinsi de efecetele benefice ale campaniei de vaccinare.

SINCRON CARMEN DAN, ministrul Afacerilor Interne: In fiecare judet sa se faca o evaluare a tuturor comunitatilor vulnerabile, ma refer la acele comunitati cu acces dificil la serviciile medicale.

FLORIAN BODOG, ministrul Sanatatii: Nu am facut aceasta actiune in comun cu MAI pentru a duce copiii cu forta la vaccinat.

Inscrisi sau nu la medicul de familie, copiii vor trebui luati in evidenta pana saptamana viitoare, pentru ca, ulterior, parintii sa poate primi informatii despre imunizare din partea medicilor.

-Medicul de familie trebuie sa duca aceata lupta cu parintii, sa-si vaccineze copii si sa-i lamureasca

-Atata timp cat efectele negative inca nu sunt foarte bine cunoscute sau monitorizate, cu siguranta nu va avea un succes.

FLORIAN BODOG, ministrul Sanatatii: Ne aflam intr-un moment bun pt a reusi, pt ca avem stocuri sufiecnte de vaccin ROR atat la niv DSP-urilor, cat si la vin Unifarm, de unde putem suplini, la nevoie, aceste cantitati.

Parintii care refuza imunizarea au dreptul sa exprime acest lucru in scris.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si