Ministerul Sănătății, anunț important despre reacțiile adverse la vaccinurile anti-COVID

Ministerul Sănătăţii a transmis, joi, prin intermediul unei postări pe pagina de Facebook mai multe detalii în legătură cu reacțiile adverse la vaccinurile împotriva COVID-19. Reprezentanții Ministerului specifică faptul că nu au fost reacții adverse pe termen lung, până în prezent, la vaccinurile anti-COVID.

Alina Raducu, joi 01 aprilie 2021 , 21:38

Ministerul Sănătății, anunț important despre reacțiile adverse la vaccinurile anti-COVID
Ministerul Sănătății, anunț important despre reacțiile adverse la vaccinurile anti-COVID
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

”Vaccinurile sunt cele mai reglementate şi verificate substanţe de uz medical, fiind supuse testării continue”, au precizat reprezentanţii Ministerului Sănătății.

Ministerul Sănătăţii a mai precizat, în postarea de pe Facebook, faptul că vaccinurile sunt cele mai verificate substanțe din medicină, astfel se fac testări continue pentru acestea, chiar și după ce apar unele reacții adverse pentru a

demonstra care este cauza.

Ministerul Sănătății: „P ână în prezent nu s-au observat efecte adverse pe termen lung care să apară după vaccinare”  

”Nu, până în prezent nu s-au observat efecte adverse pe termen lung care să apară după vaccinare. Vaccinurile sunt cele mai reglementate şi verificate substanţe de uz medical, fiind supuse testării continue. Astfel, atunci când anumite reacţii adverse apar, acestea sunt verificate şi, dacă se demonstrează că vaccinul sau un lot al vaccinului este cauza, atunci vaccinul sau, respectiv, lotul, sunt retrase din uz (precum în cazul Rotashield)”, au menționat reprezentanţii Ministerului.

Reprezentanții Ministerului Sănătății susțin că, ” la fel ca alte medicamente, efectele adverse după vaccinare sunt o realitate, însă, până în prezent, nu s-a demonstrat o relaţie între vaccinare şi efecte adverse, care să apară la ani de zile după administrarea unui vaccin”.

Ministerul Sănătății, anunț important despre reacțiile adverse la vaccinurile anti-COVID
Ministerul Sănătății, anunț important despre reacțiile adverse la vaccinurile anti-COVID

”Majoritatea reacţiilor adverse minore, locale (durere la locul injectării) sau generale (febră) apar în primele ore de la vaccinare. În unele cazuri, reacţiile adverse severe pot apărea în câteva ore până la câteva zile de la vaccinare. Mai multe studii au analizat loturi mari de pacienţi cu anumite boli (cancere, boli neuropsihiatrice, boli autoimune etc.), despre care există teama că ar putea fi cauzate de reacţii adverse apărute din cauza vaccinării.

Aceste studii au demonstrat că nu există o relaţie de cauzalitate între cele două. Cu alte cuvinte, nu s-a demonstrat că anumite boli sunt determinate de vaccinare, riscul de a le dezvolta fiind identic cu riscul în populaţia nevaccinată. Există mai multe platforme, atât la nivel local, cât şi la nivel internaţional, unde reacţiile adverse pot fi raportate de persoanele vaccinate sau de medici”, au mai transmis reprezentaţii Ministerului sănătăţii.

Ministerul Sănătății vă pune la dispoziție o platformă special realizată, pentru a putea raporta o eventuală reacție adversă la vaccinul anti-COVID-19, aici: https://www.anm.ro/.../farm.../raporteaza-o-reactie-adversa/.

”Prin aceste metode de supraveghere şi raportare, dar şi o verificare continuă şi atentă, s-a reuşit asigurarea unor vaccinuri sigure şi s-a demonstrat că nu există efecte adverse pe termen lung ale vaccinării”, au mai scris, pe Facebook, reprezentanții Ministerullui Sănătății.

Citeste si: Când scăpăm de valul trei al pandemiei COVID-19. Medicul Alexandru Rafila face anunțul


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Curs valutar BNR luni, 19 aprilie 2021: Euro crește, dolarul se prăbușește! Care sunt... Curs valutar BNR luni, 19 aprilie 2021: Euro crește, dolarul se prăbușește! Care sunt noile cotații
spotmedia.ro
Dezastrul de la Interne păstorit de premierul Cîțu. Nu doar Covid ucide Dezastrul de la Interne păstorit de premierul Cîțu. Nu doar Covid ucide
spotmedia.ro
Parcul Izvor, de lângă Parlament, este plin de gunoaie. După ce că e lipsit de pază,... Parcul Izvor, de lângă Parlament, este plin de gunoaie. După ce că e lipsit de pază, nimeni n-a venit să-l curețe (Galerie Foto)
b1.ro
Se reduce vârsta de pensionare? Vești bune pentru români Se reduce vârsta de pensionare? Vești bune pentru români
infoactual.ro
Nu spune niciodată ASTA! Arsenie Boca: Se pedepseşte cu matca focului! Nu spune niciodată ASTA! Arsenie Boca: Se pedepseşte cu matca focului!
infoactual.ro
Tabloul în care Regina Elisabeta a II-a va rămâne scris în istorie. Fotografia a... Tabloul în care Regina Elisabeta a II-a va rămâne scris în istorie. Fotografia a impresionat o lume întreagă
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si