Ministerul Sănătăţii anunţă că nu există pericolul de a rămâne fără teste de diagnosticare moleculară pentru COVID-19

Ministerul Sănătăţii anunţă că a inventariat stocul testelor de diagnosticare moleculară pentru detectarea COVID-19 şi că nu este pericolul de a rămâne fără capacitate de diagnosticare a coronavirusului.

R.B., marți 10 martie 2020 , 22:10

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

”În cele 7 centre din ţară (2 in Bucureşti, Cluj, Iaşi, Timiş, Constanţa şi Dolj) sunt peste 1.200 de teste, suficiente până la sfârşitul săptămânii, când vor sosi şi celelalte teste care au fost deja comandate.  Comenzile urmează să ajungă în spitalele de boli infecţioase, începând cu data de 11 martie 2020 şi vor asigura necesarul pentru încă 30 de zile”, anunţă Ministerul Sănătăţii.

Citeste si: Ciuma sau ”Moartea neagră”. Povestea macabră a unei pandemii de acum peste 1000 de ani

MS precizează că în acest moment nu este pericolul de a rămâne fără capacitate de diagnosticare a coronavirusului, mai ales că ”Ministerul Apărării Naţionale, prin  Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Cantacuzino din Bucureşti a fost de acord să contribuie la acest efort comun cu dotările existente”.

Citeste si: Coronavirus - Italia a depăşit cifra de 10.000 de persoane diagnosticate pozitiv. 168 de morţi într-o zi

Ca exemplu, în acest moment la Institutul Naţional de Boli Infrecţioase Prof. Matei Balş, există în stoc 300 de teste, iar miercuri urmează să ajungă şi cealalte 3.000 comandate din timp.

Citeste si: BREAKING NEWS! Încă patru cazuri de CORONAVIRUS au fost confirmate în România. Numărul victimelor ajunge la 29

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si