Ministerul Sănătăţii, despre vaccinul AstraZeneca: „Încurajăm persoanele vaccinate să raporteze orice efecte secundare şi simptome neaşteptate”

Ministerul Sănătăţii a transmis, joi seară, după decizia Agenţiei Europene a Medicamentului în legătură cu vaccinul AstraZeneca, că toate informaţiile relevante vor fi communicate cu rapiditate. : ”Înţelegem îngrijorările românilor”, au transmis reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, care încurajează toate persoanele vaccinate să raporteze orice efecte secundare şi simptome neaşteptate.

Author: Georgiana Balaban vineri 19 martie 2021 , 07:55

ministerul sănătății despre astrazeneca
Vaccinarea anti coronavirus.[Sursa foto: google]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

”Vaccinarea cu AstraZeneca este sigură şi eficientă, a confirmat astăzi Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA), iar ţările care au oprit vaccinarea aşteptând verdictul EMA işi revizuiesc deja deciziile în urma acestui anunţ.

Înţelegem îngrijorările românilor şi vom continua să comunicăm transparent orice informaţii actualizate despre acest subiect”, a transmis, joi seară, MInisterul Sănătăţii.

Citeste si: VIDEO-Autorități: Vaccinarea cu Astrazeneca nu va fi suspendată la noi

Sursa citată a pecizat că, până în 18 martie, peste 400 de milioane de doze de vaccinuri anti COVID-19 au fost administrate de la începutul pandemiei.

Citeste si: Când ajunge vaccinul Johnson & Johnson în România

Ce au transmis oficialii

”Până în prezent, niciun caz de deces nu a fost dovedit ca fiind cauzat de vaccinurile anti COVID-19. În acest moment de creştere a cazurilor de infectare cu COVID-19, este mai important ca oricând să continuăm campania de vaccinare, astfel încât să putem salva vieţi şi să oprim

pandemia. Alături de monitorizările realizate de Agenţia Europeană a Medicamentului şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii, România are un mecanism propriu de monitorizare şi investigare a efectelor adverse care pot apărea după primirea oricărui vaccin. Orice reacţii îngrijorătoare la vaccinare sunt raportate şi atent monitorizate în comun de către Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România şi Institutul Naţional de Sănătate Publică. Încurajăm persoanele vaccinate să raporteze orice efecte secundare şi simptome neaşteptate folosind pagina https://covid19.anm.ro.”, a mai transmis MInisterul Sănătăţii.

ministerul sănătății despre astrazeneca

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) stabileşte că beneficiile vaccinului AstraZeneca-Oxford sunt mai mari decât riscurile, însă continuă să studieze legătura între vaccin şi formarea unor cheaguri de sânge la persoane vaccinate cu acest vaccin.

Citeste si: De ce a murit, de fapt, profesorul italian vaccinat cu serul AstraZeneca. Rezultatul autopsiei a fost făcut public


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si