Cum funcționează vaccinul Johnson & Johnson

Ministrul Sănătăţii explică modul în care funcţionează vaccinul Johnson & Johnson, al patrulea aprobat în Uniunea Europeană. Vaccinul utilizează un adenovirus inofensiv, care nu se poate înmulţi (replica) în organismul uman.

Author: Andreea Bolocan joi 18 martie 2021 , 21:23

Vaccinul Janssen cum actioneaza ministerul sanatatii a facut anuntul
Vaccinul Janssen
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

MS a explicat tot procesul de acțiune a vaccinului Janssen

”Vaccinul dezvoltat de Janssen, divizia farmaceutică a companiei Johnson & Johnson utilizează un adenovirus inofensiv, care nu se poate înmulţi (replica) în organismul uman. Această tehnologie bazată pe adenovirusuri prelucrate pentru a nu se replica este cercetată de mult timp, iar un vaccin similar, împotriva Ebola, produs tot de Janssen, este aprobat pentru utilizare din 2019. Janssen foloseşte un adenovirus denumit Adenovirusul 26, care a fost modificat pentru a conţine informaţia necesară producerii proteinei spike (cea care se găseşte pe suprafaţa virusului SARS-CoV-2). Odată ce vaccinul este administrat, adenovirusul furnizează această informaţie către celulele umane, care încep să producă proteina spike”, arată, joi seară, Ministerul Sănătăţii, într-o postare pe Facebook.

Citeste si: VIDEO-AstraZeneca este un vaccin sigur și eficient, este concluzia EMA

Potrivit Ministerului, sistemul imunitar al persoanei va trata această proteină spike ca fiind străină şi va produce un răspuns imun – anticorpi şi celule T – împotriva sa.

Ce se întâmplă dacă persoana vaccinată se infectează cu COVID

”Dacă persoana vaccinată intră în contact cu virusul SARS-CoV-2, sistemul imunitar îl va recunoaşte şi va fi pregătit să-l atace: anticorpii şi celulele T vor lucra împreună pentru a elimina virusul, protejând astfel organismul împotriva COVID-19”, a mai transmis Ministerul Sănătăţii.

Vaccinare anti-COVID-19

Acest vaccin se administrează într-o singură doză. Conform studiului clinic care a stat la baza aprobării sale, o singură doză este suficientă pentru a reduce semnificativ numărul cazurilor simptomatice de COVID-19.

Citeste si: OMS anunţă că își va prezenta avizul privind utilizarea vaccinului AstraZeneca

Uniunea Europeană a autorizat, în 11 martie, utilizarea vaccinului împotriva covid-19 al laboratorului american Johnson & Johnson. Totodată, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a anunţat că România va primi prima tranşă din acest vaccin în a doua jumătate a lunii aprilie.

Când va ajunge vaccinul Janssen în România

Vaccinul de la Johnson & Johnson va ajunge în România la jumătatea lunii aprilie, dar prima tranșă va număra doar câteva zeci de mii de doze, anunţă coordonatorul campaniei de vaccinare, col. dr. Valeriu Gheorghiţă. Fiind monodoză, se pretează mai mult centrelor mobile, a mai spus acesta.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si