Ministrul Afacerilor Interne: Starea de urgenţă ne va permite să luăm cele mai potrivite măsuri pentru limitarea noului coronavirus

În România au fost confirmate, până acum, 131 infecții cu coronavirus. Nouă dintre pacienți au fost declarați vindecați și au fost externați.

K.B., duminică 15 martie 2020 , 13:29

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Declarații de ultimă oră la sediul MAI:

Vela: Starea de urgenţă ne va permite să luăm cele mai potrivite măsuri pentru limitarea noului coronavirus. S-a lucrat ”non-stop” la întocmirea Notei de fundamentare care va permite preşedintelui decretarea stării de urgenţă

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunţat că s-a lucrat ”non-stop” la întocmirea Notei de fundamentare care va permite preşedintelui instituirea stării de urgenţă. ”Starea de urgenţă ne va permite să luăm cele mai potrivite măsuri pentru limitarea noului coronavirus”, a transmis Vela, făcând un apel la calm şi solidaritate.

”Preşedintele a anunţat că se va decreta starea de urgenţă pe teritoriul întregii ţări. Este o msură pe care multe ţări au luat-o. De aseară, am lucrat non-stop pentru a transmite domnului prim-ministru Nota de fundamentare ce va fi prezentată domnului preşedinte în vederea emiterii decretului”, a transmis, Marcel Vela, duminică, într-o declaraţie de presă.

Potrivit acestuia, ”trebuie să conştientizăm că este spre binele tuturor.

”Fac apel la calm şi solidaritate”, a mai spus Vela, potrivit căruia ”starea de urgenţă ne va permite să luăm cele mai potrivite măsuri pentru limitarea noului coronavirus”.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Nelu Tătaru a declarat că cele opt persoane confirmate duminică sunt persoane care au fost în contact cu pacientul de la Gerota și senatorul PNL de Constanța Vergil Chițac.

Cele opt persoane sunt asimptomatice și erau în izolare sau în carantină.

Citeste si: Alianţa Medicilor, apel către autorităţi să pregătească sistemul medical pentru ”efortul uriaş” la care va fi supus

Citeste si: Ciolacu cere măsuri urgente: "Nu trebuie să aşteptăm ca românii să-şi piardă locurile de muncă sau ca firmele româneşti să se închidă"

Citeste si: Cod galben de vânt puternic în 13 judeţe şi în municipiul Bucureşti

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si