Ministrul Culturii a transmis printr-un comunicat de presă, în care a denunțat „circul PSD împotriva sănătăţii oamenilor din instituţiile de spectacol şi concerte”, că ordinul va fi semnat în această săptămână.

„În această săptămână, voi semna ordinul comun cu Ministerul Sănătăţii pentru reluarea producţiei de spectacole şi concerte (repetiţiile) în spaţiu închis, astfel încât, toţi factorii culturali să se poată pregăti pentru revenirea treptată la normal”.

Citeste si: Nelu Tătaru, despre fata din Mehedinţi care a fost incendiată: Starea ei este critică, prognosticul este rezervat

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: „Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea- wowbiz.ro

Citeste si: Coronavirus: Zece noi cartiere, plasate în carantină la Beijing

Citeste si: Creşteri record ale numărului de cazuri de coronavirus în unele state americane

Când se reiau concertele și spectacolele în spațiul închis

„Avem normele pregătite şi pentru activităţile cu publicul din instituţile de spectacol şi concerte şi pentru sălile cinematografice, însă aşteptăm confirmarea unei evoluţii favorabile din partea specialiştilor din domeniul sănătăţii (şi nu a politrucilor), care să ne permită aprobarea lor”, a adăugat el.

Gheorghiu a subliniat că a pledat permanent pentru reluarea tuturor activităţilor culturale, „însă nu am putut sta indiferent la informaţiile venite din partea Ministerului Sănătăţii”.

„Nu ne permitem aroganţa de a ne bate joc de sănătatea oamenilor şi de ignorare a avertismentelor”.

Începând cu 15 mai, muzeele, galeriile de artă şi bibliotecile au putut fi deschise publicului, iar din 1 iunie, producţiile cinematografice şi audiovizuale, evenimentele în aer liber cu până în 500 de participanţi şi de tip drive in au putut fi reluate.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si