Ministrul maghiar al afacerilor externe și al comerțului, Peter Szijjarto, afirmă că este de acord cu opinia Președintelui Adunării Naționale a Ungariei, Laszlo Kover, cu privire la problemele de sănătate mintală ale președintelui ucrainean Vladimir Zelenski, potrivit agenției TASS.

Citeste si: Rușii atacă puternic în Munții Carpați. Mai multe rachete de croazieră au lovit ținte strategice

Doar așa s-ar putea explica atacurile lui Zelenski asupra liderilor străini, consideră șeful diplomației maghiare.

Peter Szijjarto și-a exprimat această opinie jignitoare la adresa lui Zelenski pe pagina sa de Facebook.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

„Când în ultimele luni, zeci de mii de oameni din Ungaria au lucrat pentru a ajuta Ucraina și poporul ucrainean, politicienii ucraineni vorbesc în mod constant despre Ungaria folosind un ton inacceptabil, ne provoacă, inventează minciuni și încearcă să ne calomnieze fără a exprima niciodată recunoștință la adresa noastră. Pornind de la asta, Laszlo Kover are perfectă dreptate [în ceea ce privește sănătatea mintală a lui Zelenski] chiar dacă acest lucru îi supără pe ucraineni", a remarcat înaltul diplomat ungar, potrivit TASS.

Zelenski, acuzat din Ungaria că are "probleme mentale"

Săptămâna trecută, Kover, într-un interviu acordat canalului de știri Hir TV din Ungaria, și-a exprimat părerea că declarațiile președintelui ucrainean sună uneori foarte ciudat și că liderii altor țări nu folosesc un astfel de ton cu privire la colegii lor.

Deputatul maghiar a remarcat că „atât în ​​viața personală, cât și în politică” oamenii se abțin de obicei să-i amenințe pe cei „cu care vor să fie prieteni”.

El a sugerat că Zelenski se confruntă posibil cu „o problemă mentală personală”, dar „nu se știe ce se poate face”, potrivit sursei citate.

Peter Szijjarto, prezentat lui Vladimir Putin de șefuln Guvernului de la Budapesta, Viktor Orban

[Sursa foto: Twitter]

Ungaria, singura țară în stare de urgență din cauza războiului lui Putin

Guvernul din Ungaria a anunțat starea de urgenţă în data de 25 mai din cauza conflictului armat dintr-o ţară vecină, după cum a precizat atunci prim-ministrul Viktor Orban prin intermediul unui mesaj video pe Facebook.

Citeste si: România, amenințată de la Moscova cu bomba Satan 2

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Făcând aceste precizări la doar câteva ore după ce parlamentul ungar a amendat Constituţia stabilind că o astfel de măsură poate fi adoptată în situație de conflict armat, război sau dezastru umanitar într-o ţară vecină, Orban a declarat că războiul din Ucraina prezintă un pericol constant pentru  „Ungaria, siguranţa noastră fizică, aprovizionarea cu energie şi siguranţa financiară a familiilor şi economiei”.

Citeste si:  Război în Ucraina: Campania militară a Rusiei a intrat în cea mai activă fază

„Guvernul învestit astăzi a început să lucreze imediat Având în vedere războiul dintr-o ţară vecină, nu am pierdut nicio singură secundă. Un război căruia nu îi vedem sfârşitul deocamdată”, a declarat Orban.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si