Ministrul de Finanțe a transmis un mesaj acid la adresa liderului PSD, Marcel Ciolacu: „Sper să vă găsească sănătos comunicatul INS”

Ministrul de Finanţe, Florin Cîţu, spune că există probabilitatea foarte mare să nu avem două trimestre consecutive de contracţie a economiei, astfel să evităm recesiunea tehnică, însă subliniază că în 2020 nu mai putem avea creşterea economică estimată la începutului.

M.A., vineri 15 mai 2020 , 12:28

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Acesta îşi începe postarea pe Facebook cu un mesaj ironic adresat lui Marcel Ciolacu, preşedintele PSD: "Domnule Ciolacu, sper să vă găsească sănătos comunicatul INS! INS confirmă estimările mele!".

"Domnule Ciolacu, sper să vă găsească sănătos comunicatul INS! INS CONFIRMĂ estimările mele! Măsurile implementate de noi au avut efect şi economia a crescut în termeni reali în primul trimestru din acest an. În ciuda tuturor piedicilor şi a scenariilor apocaliptice venite de la PSD şi de la trompetele lor din spaţiul public. V-am spus că facem lucruri fantastice! Bineînţeles că în 2020 nu mai putem avea creşterea economică estimată la începutului. Bineînţeles că vom avea un deficit mai mare. Dar am promis că facem totul pentru a limita efectele negative ale acestei crize pentru români", scrie ministrul de Finanţe, Florin Cîţu, pe contul de Facebook.

Oficialul afirmă că măsurile luate de guvernul liberal, împreună cu cifrele pentru primul trimestru, îi dau încrederea că economia începe să-şi revină din trimestrul trei şi vom avea o dinamică în V.

"Există probabilitatea foarte mare să nu avem două trimestre consecutive de contracţie a economiei. Adică să evităm recesiunea tehnică", mai spune Cîţu.

Pe seria ajustată sezonier, în trimestrul I 2020, comparativ cu trimestrul anterior, Produsul Intern Brut a crescut cu 0,3%. Faţă de acelaşi trimestru din anul 2019, Produsul intern brut a înregistrat o creştere cu 2,4% pe seria brută şi cu 2,7% pe seria ajustată sezonier, arată datele INS.

"Acest mesaj trebuie citit în special de Ciolacu 'pune mana pe carte', Alfred 'MiniMiss' şi Budai 'the driver'. Că să vedeţi că nu sunt răutăcios am făcut eu efortul să vă explic acest comunicat. Nu-l înţelegeaţi dacă-l citeaţi singuri. #RomaniiTrebuieSaStie", scrie ministrul de Finanţe.

Produsul Intern Brut a înregistrat în primul trimestru o creştere cu 2,4% pe seria brută şi cu 2,7% pe seria ajustată sezonier, comparativ cu anul trecut, a anunţat vineri Institutul Naţional de Statistică (INS), într-un comunicat.

Citeste si: Cererea prin care Liviu Dragnea a reclamat că este ţinut în detenţie în mod ilegal, retrimisă la Tribunalul Bucureşti

"Produsul Intern Brut a înregistrat o creştere cu 2,4% pe seria brută şi cu 2,7% pe seria ajustată sezonier. Seria ajustată sezonier a Produsului intern brut trimestrial a fost recalculată ca urmare a includerii estimărilor pentru trimestrul I 2020, fiind înregistrate diferenţe faţă de varianta publicată în comunicatul de presă nr. 91 din 7 aprilie 2020", arată INS.

Estimările “semnal” precum şi cele provizorii ale produsului intern brut trimestrial sunt afectate de dificultăţile create de criza pandemică şi de instituirea stării de urgenţă, precizează INS.

Citeste si: Tăriceanu, despre starea de alertă: Aceste bâlbâieli ne costă zeci de mii de locuri de muncă

"Aceste dificultăţi au fost legate de colectarea datelor de bază care reprezintă intrări pentru conturile naţionale şi s-au concretizat printr-o creştere a ratei de non-răspuns. Pentru completarea informaţiilor au fost utilizate surse alternative pentru a afecta, cât mai puţin posibil, calitatea indicatorilor produşi. Conform practicii curente, datele publicate astăzi vor face obiectul unor revizuiri, conform calendarului comunicatelor de presă şi a politicii de revizuire a conturilor naţionale publicate pe site-ul INS, pe măsură ce noi surse de date devin disponibile. În condiţiile actuale, revizuirile ar putea fi mai mari decât de obicei", se arată în comunicatul INS.

Pe seria ajustată sezonier, în trimestrul I 2020, comparativ cu trimestrul anterior, Produsul Intern Brut a crescut cu 0,3%. Faţă de acelaşi trimestru din anul 2019, PIB-ul a înregistrat o creştere cu 2,7%.

Citeste si: 31 de calugari de la Manastirea Putna, internati dupa ce au fost infectati cu coronavirus

Pe serie brută, comparativ cu acelaşi trimestru din anul 2019, Produsul intern brut, în trimestrul I 2020, a înregistrat o creştere cu 2,4%.


Distribuie acest articol pe Facebook si poti castiga un telefon de ultima generatie!
Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Horoscop sâmbătă, 16 ianuarie 2021. O zodie ajunge în pragul epuizării Horoscop sâmbătă, 16 ianuarie 2021. O zodie ajunge în pragul epuizării
demamici.ro
A aflat la naștere că băiețelul are intestinele în afara abdomenului și 10% șanse să... A aflat la naștere că băiețelul are intestinele în afara abdomenului și 10% șanse să trăiască! Poveste relatată de „mămica unui copil malformat” | Demamici.ro
b1.ro
Bătrânul a sunat la uşa ei, i-a dat o scrisoare şi apoi a dispărut. Când a deschis-o,... Bătrânul a sunat la uşa ei, i-a dat o scrisoare şi apoi a dispărut. Când a deschis-o, s-a PRĂBUȘIT. Ce scria acolo
monitorulcj.ro
VIDEO. Momentul în care o FATĂ DE 15 ANI este RĂPITĂ  în centrul Clujului VIDEO. Momentul în care o FATĂ DE 15 ANI este RĂPITĂ în centrul Clujului
infoactual.ro
Predicție grea pentru o ZODIE. Astrolog: 2021 înseamnă „ultimatum” Predicție grea pentru o ZODIE. Astrolog: 2021 înseamnă „ultimatum”
infoactual.ro
Cel mai fraged șnițel de porc. Rețetă delicioasă. Va ieși crocant și extrem de delicios Cel mai fraged șnițel de porc. Rețetă delicioasă. Va ieși crocant și extrem de delicios
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si