Ministrul de Interne, in alerta de la jocul Balena Albastra. Ce le spune parintilor sa faca

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, s-a aratat, marti, ingrijorata ”extraordinar de tare” de jocul ”Balena albastra”.

A.L., miercuri 29 martie 2017 , 10:12

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

 

”Pe mine in mod sigur - si sunt convinsa ca nu numai pe mine - ma ingrijoreaza extraordinar de tare acest fenomen. Nu am stabilit o legatura intre acest joc si cazurile cu care ne-am confruntat. Recomandarea mea foarte ferma e ca impreuna, parinti si educatori, pentru ca vorbim si de mediul educational, sa se concentreze si sa supravegheze foarte atent comportamentul elevilor si copiilor nostri pentru ca, iata, e un fenomen care deja ne ingrijoreaza”, a declarat Carmen Dan, la Palatul Parlamentului.

Ministrul a aratat ca psihologii din scoli pot observa indeaproape comportamentul copiilor, opinand ca e foarte indicat ca acestia sa intervina ori de cate ori remarca schimbari.
”Rog insistent parintii sa urmareasca cu foarte mare atentie ce se intampla pentru ca este evident astazi toti sunt conectati virtual, dar este bine sa stim ce se intampla. Nu cred ca inchiderea Facebook-ului este o solutie, dar cred ca o supraveghere foarte atenta se impune. Noi incercam sa stabilim o legatura intre acest joc si cazuistica cu care ne-am confruntat. Sper sa fie fenomene izolate”, a adaugat Carmen Dan.

Copilul de 11 ani din localitatea damboviteana Cazaci, care s-a sinucis luni, le spunea colegilor de la scoala ca joaca ”Balena Albastra'” sustin politistii care au efectuat cercetari in acest caz. Politia a ridicat telefoanele si calculatorul copilului pentru a efectua o expertiza.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si